Een dame, ik noem haar Sanne, had een droom die ze heel graag wilde realiseren. Maar hoe ging ze dat doen? Ze leek geblokkeerd, voelde dat ook zo. Ik heb met een haar een hele simpele en doeltreffende oefening gedaan. Ik plakte met tape een streep op de vloer. Daar mocht ze gaan staan. Vervolgens plakte in met tape een streep op de plek waar zij aangaf dat haar droom zich bevond. Het duurde even voordat ze de juiste plek gevonden had: “Ver weg, nog verder weg, nee mag wel ietsje dichterbij, zo is het goed.”

Ik ging naast haar staan en nodigde haar uit om de eerste stap te zetten richting die droom. Zodra ze die gezet had voelde ze dat haar droom naar achteren moest opschuiven. De afstand tussen haar en haar droom bleef daarmee gelijk. Ze keek er met verwondering naar. Maar het voelde voor haar niet goed om haar droom dichterbij te halen. Haar adem schoot naar boven, richting haar keel. Toen die weer was gezakt naar haar buik nodigde ik haar opnieuw uit een stap te zetten. Ik bood haar daarbij mijn hand aan. Die pakte ze stevig vast. Samen zetten we een stap naar voren. Haar ademhaling bleef rustig, haar droom hoefde niet naar achteren te worden geschoven en vastberaden bleef ze mijn hand vasthouden. Ook dat voelde goed, zei ze. Ze had er steun aan.

Doorvragend vertelde ze dat ze niet zo vaak hulp vroeg, maar dat ze nu had gemerkt dat het haar hielp. Ze besloot het vaker te doen, het zichzelf te gunnen om hulp te vragen.

Hulp is er in vele vormen. Partners, kinderen, de buurvrouw, je hardloopmaatje, een coach, een financieel specialist. Heb je hulp nodig, blijf dan niet tobben maar vraag er om!

 

Over Babs Mouton

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik  organiseer workshops en trainingen op het gebied van zelfontplooiing, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor bedrijven en particulieren. Daarnaast coach ik mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Ook coach ik (startende) ondernemers. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]