Je hebt het druk. Rent van werk via supermarkt naar huis en vice versa, probeert bij te blijven op social media (‘like’, ‘geweldig’, ‘is online om 23.49 uur’), zoekt tijd om met vriendinnen af te spreken, je overhoort je kinderen tijdens het uitlaten van de hond en zoekt een gaatje in je agenda om kwali-tijd met je lief te hebben.

Alles onder controle toch?! En hoe minder tijd je hebt, hoe harder je gaat hollen. Een soort race tegen de klok. Herkenbaar? En, zoals een vriend mij wel eens vroeg: zwaai je naar jezelf als je jezelf weer eens voorbij rent? Want hé, ik kan het ook, doorhollen J Zelfs zonder hond. Heel goed zelfs. En dan alle signalen negeren tot mijn lijf stop zegt. Dat probeer ik tegenwoordig voor te zijn.

Wat doe jij? Doorhollen? Of gun jij jezelf even tijd om stil te staan? Doorhollen levert je op dat je het misschien net redt om alles te doen wat van jou verwacht wordt – en wat je van jezelf verwacht. En dan zit je op het einde van de dag doodmoe op de bank. Maar…. je hebt het weer gered!

Stilstaan brengt je vandaag wat problemen, zoals een korter rondje met de hond, een minder uitgebreide maaltijd, niet overwerken, et cetera, maar geeft je op iets langere termijn weer focus. Zodat je met energie en enthousiasme al je rollen weer kunt vervullen, en zelfs tijd overhoudt.

Ik help ‘hardlopers’ en ‘doorhollers’ even stil te staan bij waar ze naartoe hollen en waarom. Kan ik jou ook helpen?

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder Je krijgt mijn blogs dan automatisch elke week op je tijdlijn.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]