Karin heeft de afgelopen vijf jaar twee keer meegemaakt dat haar werk voor haar ophield. Vijf jaar geleden was dat omdat ze ontslag had genomen voor een andere baan, nu omdat ze wegens reorganisatie ontslagen werd. In beide gevallen hield het voor haar een proces in van afscheid nemen, zich instellen op de nieuwe situatie, overstappen op een andere energie. En ook: bijzaken regelen, fysiek ergens anders heen gaan, andere reistijden en –schema.

Het grote verschil zit hem er in dat ze vijf jaar geleden wist waarvoor ze haar huidige baan achterliet, namelijk voor iets nog leukers. Het was alle moeite van wennen, inwerken, meer reizen et cetera meer dan waard. Overstappen naar een andere baan is altijd een risico: is het gras ergens anders wel groener, kun je daadwerkelijk groeien, zijn de collega’s aardig, past de cultuur bij je? In haar geval pakte het goed uit.

Nu laat ze weer haar baan achter, haar collega’s, werkritme, inkomstenbron en voor haar ook een deel status, maar ze heeft geen idee wat de toekomst haar brengt. Dat maakt haar somber en ook wel angstig. Ze heeft het gevoel dat ze geen grip heeft op haar situatie, dat dit haar overkomt zonder dat ze er iets aan kan doen. Haar energie is ver te zoeken en ze is lusteloos.

In coachgesprekken ontdekt ze dat ze vaker situaties heeft meegemaakt waar ze niet zelf voor heeft gekozen, zoals een verbroken relatie en een kind dat bij haar ex-partner ging wonen. Ze heeft dit toen eerst als een golf over zich heen laten komen, en vervolgens heeft ze het vertrouwen ontwikkeld dat de situatie zich op een positieve manier verder zou ontwikkelen. En dat gebeurde ook. Die kracht die ze toen (al dan niet bewust) gebruikte kan ze nu ook weer inzetten om haar ontslagsituatie het hoofd te bieden.

Wil jij ook een start maken met bewust zien hoe jij omgaat met moeilijke situaties in je leven? Met ontdekken hoe jij met jouw talenten je eigen verhaal kunt beïnvloeden? Kom dan naar de workshop Vind je eigen verhaal in Dordrecht. Samen met Annette Barel organiseer ik deze workshop speciaal voor jou. Meer informatie en inschrijven: www.verhalenvinder/voorjou

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]