Ongewoon voor mij: een blog over voetbal. Maar ook hier is weer een parallel te trekken met coachen J Feyenoord is afgelopen jaar kampioen geworden. Wat bijna niemand meer weet is dat ze dat behaald hebben met slecht voetbal. Ik weet het echter nog heel goed omdat mijn mannen na elke thuiswedstrijd thuiskwamen met de mededeling: ‘Slecht gevoetbald, maar wel gewonnen.’

Wat ik zei: dat slechte voetbal, dat weet niemand meer. En dat maakt ook niet meer uit: ze werden wel kampioen. Stonden met de schaal op de Coolsingel. Schreven na 19 jaar weer de felbegeerde titel op hun naam. En dat is alles wat mensen onthouden: het kampioenschap. Niet hoe ze er gekomen zijn. Dat was ook het doel van Feyenoord: kampioen worden. Niet per se met mooi voetbal.

Daar komt de link met coachen J als worden wie je echt bent jouw doel is, dan maakt de manier waarop niet uit. Als je het maar wordt. Wat heb jij nodig om alles uit jezelf te halen wat er in zit? Yoga? Mindfulness? Goed eten? Andere baan? Coaching? Niemand weet meer aan het eind HOE een resultaat behaald werd, alleen nog maar DAT het resultaat behaald werd.  En als je fan bent van Feyenoord: maakt het jou uit HOE ze kampioen geworden zijn? Nee toch?! Als ze het dit jaar maar weer worden. Kleine kans helaas. Het voetbal is nog steeds niet heel mooi, maar de resultaten blijven nu ook achter.

Hoe ziet jouw persoonlijke ‘kampioenschap’ er uit? Hoe ziet het er uit als je bereikt hebt wat je wilt bereiken? Als je bent wie je werkelijk wilt zijn? Als je je droom hebt nagejaagd, echt die eerste stap hebt gezet richting een leven waarin JIJ bepaalt hoe dingen gaan? Waarin JIJ de baas bent over je eigen  gedachten, en de regie hebt over je leven? Hoe voelt dat?

Over het resultaat zijn mijn coachees helder:

“Je hebt me geleerd om problemen van een ander niet op mijn nek te nemen. Bedankt!”

“Babs oordeelde niet en liet mij veel aan het woord. Het voelde echt alsof ik het allemaal zelf deed, met de nodige por her en der van haar. Ik merk dat ik aan zelfvertrouwen win.”

 “Babs is heel praktisch gericht en direct inspelend op mijn valkuilen, hierdoor werden deze inzichtelijk (vaak letterlijk door beeldende metaforen).”

“Ik vind Babs een fijne coach die van actie houdt en tot de kern van dingen weet te komen. Ze is in staat je gedachten vanuit verschillende perspectieven te belichten. Daarmee slaagt ze erin je aannames op te sporen en je overtuigingen om te buigen waar nodig. Babs heeft een goede balans tussen persoonlijke benadering en respectvolle, gepaste afstand.”

 “Door de coaching van Babs ben ik me bewust geworden van wat ik eigenlijk allemaal in huis heb, en weet ik dat er maar 1 iemand is die dat kan inzetten: namelijk IK.”

Wil jij je ook een kampioen voelen? En is coaching voor jou een overweging om dat te bereiken? Neem dan contact met me op om samen de mogelijkheden te verkennen.

 

[cta id=’7004′]