De meivakantie is vorige week begonnen, en voor mij met twee pubers betekent dat twee weken zoeken naar een tijdelijk nieuw evenwicht. Waar er gedurende schoolweken afgebakende en afgesproken ruimte is voor werken, sporten, school et cetera voor het hele gezin, lijkt er tijdens vakanties geen enkel standaard ritme te bestaan. Als we op vakantie zijn maakt me dat niks uit, maar dit is een vakantie waarin mijn kinderen twee hele weken vrij zijn en ik maar een klein deel daarvan. Zij vergeten dat in hun enthousiasme, en verwachten van mij dat ik elke dag IETS LEUKS GA DOEN. Met hen wel te verstaan.

Daar komt het knelpunt: ik heb een paar dagen vrij gepland, deels om met hen iets te ondernemen, en deels om voor mijn bedrijf dingen te doen waar ik normaal niet of nauwelijks aan toe kom. Als ik als werkende moeder niet snel een balans vind tussen werk en privé heb ik aan het einde van deze vakantie wel heel veel ondernomen met mijn kinderen, maar niets voor mijn bedrijf. Terwijl ik die leuke uitjes financier met, jawel, de inkomsten uit mijn bedrijf.

Waar het om draait is dat ik focus moet houden op wat ik wil en met mezelf heb afgesproken. En dat ik daar helder over communiceer. Dus ruim van tevoren keer op keer meld wanneer het ‘uitjestijd’ is en wanneer het ‘bedrijfstijd’ is. Zodat mijn kinderen weten waar ze aan toe zijn. En ik in uitjestijd niet aan mijn bedrijf ga werken en vice versa. Want ik weet immers wat ik wil in die verschillende tijden, namelijk: de band met mijn kinderen versterken c.q. mijn bedrijf versterken.

Buiten de vakanties om is het ook wel eens schipperen, en ook dan is het zaak om duidelijk voor ogen te houden waarom ik doe wat ik doe. Ik zie ook mensen in mijn praktijk hier wel mee worstelen: hoe houd je balans tussen werk en privé, hoe trek je grenzen en bewaak je ze, hoe houd je helder zicht op waar je naartoe wilt? Ik help hen daarmee, zodat ze meer rust en energie krijgen. En meer focus!

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in jouw verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book en 5 tips Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je maandelijks mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]