Interessante vraag: hoe eet je een olifant? Met mes en vork? Samen? Alleen in de winter?

De vraag kwam op tijdens een coachingssessie. Mijn coachee, laat ik hem André noemen, overzag het allemaal even niet meer. Zo veel dingen om beet te pakken, om aan te werken, om te verbeteren. Maar waar moest hij beginnen? Dus ik vroeg hem: “André, hoe eet je een olifant?” Hij keek me een beetje bevreemd aan. Vanwaar deze vraag? Na enig aandringen zei hij: “Met mes en vork? Samen?” Ik antwoordde: “Wat dacht je van stukje voor stukje?” Even was het stil, toen begon hij hard te lachen. Hij begreep het.

Met dit antwoord in zijn achterhoofd werd het voor hem veel gemakkelijker om zijn ontwikkeltraject in fases in te delen, zodat de stappen beter te doen waren. Hij kreeg overzicht, grip, lucht, waardoor hij sneller resultaten boekte.

Dus blokkeer je omdat je niet weet waar je moet beginnen, denk dan bij jezelf: hoe eet ik een olifant?

 

Over Babs Mouton

Ik ben coach en verhalenvinder. Ik coach mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Daarnaast organiseer ik workshops op het gebied van loopbaanontwikkeling, zelfbewustzijn, en teambuilding, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Ik ben schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent. Hierin staan de zeven meest voorkomende overtuigingen uit je jeugd die je geholpen hebben maar je nu flink in de weg kunnen zitten. Afgelopen voorjaar publiceerde ik ook een checklist met tips om te worden wie je bent.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]