“Hoe dapper ben jij zelf?” werd mij laatst gevraagd. Als loopbaancoach coach ik mensen naar minder stress, meer werkgeluk, een leukere baan of een betere invulling van de huidige baan. Ik stimuleer hen daarbij om te ontdekken, te experimenteren, buiten de geijkte mogelijkheden te denken, hun belemmerende gedachten om te buigen en naar hun gevoel te luisteren. Ik help hen dapper te zijn en regie te nemen.

Die rol kan ik het beste vervullen als ik zelf ook dapper ben en de regie neem. Practise what you preach. Pas heb ik met een collega coach eens mijn eigen pad van de afgelopen tijd doorgenomen. Altijd goed om (ook of juist als coach) te reflecteren op je eigen functioneren. Wat er gebeurde is wat ik bij veel van mijn coachees ook zie: ik was blij verrast met mijn activiteiten. De helft was ik namelijk alweer vergeten en had ik als ‘normaal’ gelabeld.

Ik mag trots zijn op mijn stappen op werkgebied:

  • 2 opleidingen gevolgd om nog beter toegerust te zijn op coachvragen
  • Noloc registratie als Register Loopbaan Professional
  • één van de Coachfinder coaches van het Psychologie Magazine programma Goed zoals je bent
  • intervisie met diverse collega coaches
  • aanscherpen van mijn doelgroep oa door voeren van gesprekken met bureaus
  • en het allerleukste: ik blijf steeds weer andere manieren bedenken om mijn coachees hun doelen te laten bereiken…

Mijn conclusie: ik doe aan ‘practice what I preach’. Ik ben dapper en neem de regie. Soms met klotsende oksels, een strenge innerlijke criticus of stress, maar ik doe het wel. En ik ben trots.