Al mijn hele leven slaap ik op mijn linkerarm. De laatste tijd word ik ’s ochtends wakker met pijn in mijn schouder en een slapende arm. Daar heb ik last van. Veel last. Dat los ik op door mezelf aan te leren op mijn andere arm te gaan slapen. Dat valt niet altijd mee. Ik kom later in slaap doordat ik start op mijn (niet favoriete) rechterarm. Midden in de nacht, als ik me op mijn pijnlijke arm wil draaien, word ik half wakker en draai ik me terug op rechts.

Wat wil ik? Slapen op links zonder pijn. Dat is nu even geen optie. Wat wil ik dan? Pijnvrij slapen en pijnvrij wakker worden. Mijn pijn is groot genoeg om er iets aan te doen, om er iets aan te willen doen. Ik ben voldoende gemotiveerd om mezelf aan te leren op rechts te slapen en het vol te houden.

Zolang ik de pijn voel welteverstaan. Ik weet dat zodra mijn arm niet meer zeer doet na een nacht erop gelegen te hebben, ik gelijk weer hele nachten op links lig. Zoals ik dat altijd heb gedaan…

Mensen die gecoacht willen worden hebben een pijn. Een pijn die te groot is om te laten gaan. En een verlangen die pijn op te lossen dat ervoor zorgt dat de verandering die je daarmee in gang zet ook echt blijvend is.

Heb jij pijn, letterlijk of figuurlijk? Zo ja, hoe los je dat op?

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder Je krijgt mijn blogs dan automatisch elke week op je tijdlijn.