ondergaande zonOp moment van schrijven van deze blog is het buiten nog 24 graden. Ik kan slecht tegen hitte, dus zo meteen ga ik alles luchten in de hoop dat het binnen wat afkoelt. En dat ik minder slecht slaap. Want het voelt alsof ik in een zwembad slaap ’s nachts: nat en warm. Het doet ook wat met mijn productiviteit. Buikspieroefeningen? Nu niet? Stofzuigen? Ben je gek geworden?! Werken aan mijn volgende workshop? Ik doe wat nodig is en verder hang ik wat rond, wachtend tot het koeler wordt. Het heeft even geduurd voordat ik in die stand kwam.

Ik voelde weerstand tegen de warmte. Ik wilde van alles doen, ontwikkelen, delen, maar omdat ik niet zo goed tegen deze warmte kan zat ik mezelf nogal in de weg. Ik ging me steeds ellendiger voelen omdat ik tegen heug en meug toch van alles van mezelf moest ondernemen, terwijl alles in mij schreeuwde dat dit niet zo’n goed plan was.

Ik las blogs van businesscoaches, die vertelden dat je er elke dag vol tegenaan moest gaan. Anders kon je net zo goed een baan nemen 😉 Ik zat mezelf nog meer in de weg, want nu moest ik het niet alleen van mezelf maar leek het alsof ik de enige ondernemer was die de inspiratie en energie in de zon zag wegbranden.

Toe keek ik de weersvoorspelling en zag ik dat het nog wel even aanbleef, die hitte. En ik bedacht dat ik twee dingen kon doen: mezelf blijven dwingen dingen te doen die mijn lijf echt niet wilde, of loslaten. Ik laat dus los. Ik geef me even over aan hangen, wachten, niksen. Lees een boek. Doe net voor het avondeten een klein slaapje om het wakker liggen in de warme nacht wat te compenseren. Het geeft rust.

Totdat….. de temperatuur daalt, ik weer adem kan halen en mijn brein ontploft van energie en inspiratie. Dan geef ik weer vol gas! En omdat ik weet dat het bij mij zo gaat lach ik om mijn weerstand. Ik hoop dat het binnenkort afkoelt…. !!!

Ik ben wel benieuwd waar jij weerstand tegen hebt en of het je lukt dat los te laten J

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]