Vraag in mijn mailbox: wil jij mijn stok achter de deur zijn? De vraag kwam van iemand die zichzelf goed kent en die weet dat ze een externe aanjager nodig heeft om haar zakelijke deadlines te halen. Ik dacht: wow, wat goed dat die persoon weet wat ze nodig heeft en dat praktisch gaat regelen. Niet denken: is het niet gek dat ik dat nodig heb, kan ik het nu niet zelf? Nee, weten dat je prettiger werkt met een stok achter de deur (jij de vorm van mijn persoon in dit geval), en dan de bewuste keuze maken je energie te steken in waar je goed in bent in plaats van in jezelf achter de broek aan zitten. Dat is nog eens zelfleiderschap!

Wat voor mijn nieuwe coachee ook handig was, was dat ik geen verstand had van haar vakgebied. Klinkt misschienĀ  raar, maar daardoor stel ik wel de vragen die een kenner niet (meer) zou doen. Zodat zij scherper na kan denken over wat ze doet en waarom. Dubbele stok dus.

Hoe veel dingen waar we niet goed in zijn maar waar wel onze energie naartoe lekt doen we nog zelf? Ik heb een broertje dood aan koken, maar twee van mijn gezinsleden vinden het fantastisch. Ik maak graag ruimte voor hen achter het fornuis. Schoonmaken is ook niet mijn sterkste kant, en daar huur ik dus iemand voor in. Zo ken jij vast ook wel voorbeelden. En door iemands stok achter de deur te zijn kan ik de werkster weer betalen šŸ˜‰

Wat zou jij graag uitbesteden om meer tijd en ruimte in je hoofd te krijgen? Is het uit te besteden, en zo ja, wat heb je ervoor over?

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]