Vandaag tijdens een wandelcoachingssessie kwamen we ze letterlijk tegen: beren op de weg. Vermomd als schapen, dat dan weer wel. Ze blokkeerden de brug waar mijn coachee en ik over wilden lopen. We wilden echt graag oversteken, dus hoe gingen we hen passeren?

Wat we deden was op onderzoek uitgaan. Blokkeerden ze echt de weg, of konden we er toch ergens langs? Zouden ze blijven staan of ruimte maken voor ons? In mijn coaching doe ik dat ook: onderzoeken met de client hoe groot een belemmering echt is. Van alle kanten bekijken, proberen de beer te herformuleren. Want misschien is het geen gevaarlijke beer maar een schaap, en hoe zou dat voor je zijn?

 

In ons geval liep het vrij soepel. Toen we de brug overstaken gingen de schapen aan de kant voor ons. Dus eigenlijk waren ze helemaal geen belemmering, dat was maar een aanname van ons. De meeste beren/schapen vallen reuze mee van dichtbij 😊!

 

Heb jij beren op jouw loop-baan en wil je er vanaf? Je weet me te vinden. Coaching kan binnen en buiten. Overal zijn beren te passeren.