Gisteren  zag ik een discussie voorbijkomen in een online groep waar ik lid van ben. Iemand zocht een personal coach, en vroeg in de groep naar een naam van iemand die haar met haar specifieke probleem kon helpen. Ze vertelde dat ze online van alles had geprobeerd, maar dat ze toch echt behoefte had aan persoonlijk contact.

En toen ging het meteen los in de groep: eerst reageerde iemand door te zeggen dat ze helemaal geen coach nodig had omdat ze ‘het toch allemaal zelf moest doen’. Daarna gaf 1 persoon een suggestie voor een bepaalde coach, de volgende bood zichzelf aan en vervolgens kwam de ene pitch na de andere. Veel mensen die zich aanboden gingen helemaal niet in op waar de vragensteller behoefte aan had. Ze waren om het hardst zichzelf aan het promoten. De vragensteller antwoordde op een gegeven moment heel diplomatiek dat ze alles eens ging doornemen en ging voelen wat bij haar paste.

En dat vond ik zo mooi! De spijker op zijn kop wat mij betreft. Voelen wat bij je past. Het is immers niet niks om met een vreemd iemand aan de slag te gaan met wat je belemmert om je leven ten volle te leven. Een coach kan nog zo’n (al dan niet) prachtige website hebben met de (al dan niet) juiste teksten, maar bij wie voel jij je goed? In wie heb jij vertrouwen ? Met wie heb jij een klik?  Dus als je een coach zoekt, zet je voelsprieten uit en ga af op je gevoel.

Voor het woord coach kun je ook andere woorden invullen, zoals vriend(in), baan, huis, auto, sporten, eten, schoonmoeder: ga af op je gevoel!

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder Je krijgt mijn blogs dan automatisch elke week op je tijdlijn.