Op 15 maart stond er een artikel over de Kanjeractie in de Libelle. Via social media is mijn bericht erover veel bekeken, geliked en gedeeld. Ik ben er trots op dat ik met mijn actie in de Libelle sta: het is erkenning voor alle huidige en toekomstige kanjers. Want dat is waar ik de actie voor ben gestart: ik wil alle vrouwen in Nederland stimuleren trots te zijn op wie ze zijn en wat ze doen!

 Route tot nu toe

De route van de beker is in september gestart bij Autje van der Lee in Werkendam. Zij heeft drie jaar geleden de stichting GSW (Gratis Shoppen Werkendam) opgestart om mensen met een kleine beurs met goederen, eten, et cetera te helpen. Vraag en aanbod komen samen op dit platform. Haar droom is een landelijk netwerk van dergelijke platforms te realiseren.

In oktober gaf Autje de Kanjerbeker door aan Marieke van Gastel in Eindhoven. Marieke inspireert mensen door op een hele positieve manier te laten zien dat je met een (zware) beperking toch veel kunt bereiken in het leven.

Eind november ging de Kanjerbeker naar Pijnacker, naar Hayat Afkyr. Zij zet zich met succes in om de dodelijke spierziekte SMA de wereld uit te helpen. Zelf heeft Hayat de ziekte ook, maar dat belet haar niet van het leven te genieten.

In januari werd Femi Sluimer de vierde kanjer. Zij kreeg de beker voor het feit dat ze een leerkracht uit duizenden is die voor iedereen klaar staat. Femi gaf de beker op Valentijnsdag door aan kanjer nummer vijf Jacq Verhees, die ondanks vele tegenslagen in haar leven positief blijft.

Zeer binnenkort krijgt de Kanjerbeker weer een nieuwe eigenaar! Jacq Verhees heeft al een kanjer op het oog. Eigenlijk wel twee kanjers, maar ze moest kiezen: er is namelijk maar 1 Kanjerbeker. Ik kan 1 ding wel vast verklappen: de Kanjerbeker blijft nog een maand langer in Den Haag 😉

Meer informatie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie