Ik kwam vandaag weer (op zijn Babs) bij toeval in gesprek met iemand. Ik stapte de lift in, zij stapte er uit en sprak me aan. “Ik hoorde van die-en-die dat je haar coacht en dat ze er zoveel baat bij heeft. Nu heb ik ook een vraag.” Haar vraag ging er over dat ze zich zo belast voelde in de combinatie vrouw/moeder/mantelzorger/vriendin/et cetera. Kortom: over al die ballen die ze probeert in de lucht te houden – ten koste van zichzelf.

Al pratend vertelde ze allerlei dingen die ze al deed om zichzelf wat meer rust te gunnen. Ze had alleen niet door dat ze al steengoed bezig was, dus dat heb ik haar laten ontdekken. Verwachtingsvol keek ze daarna naar mij: hoe deed ik dat nu, al mijn ballen hoog houden? Hoe was ik nu én partner én moeder én communicatieadviseur én coach/verhalenvinder én vriendin én…? Want ik ben coach, dus ik zal het allemaal wel niet alleen weten, maar vast ook perfect doen.

Daar heb ik die ballon maar even doorgeprikt: ik ben nog steeds een mens. Opgeleid om anderen te coachen, beducht op mijn eigen valkuilen, hard werkend aan mijn eigen ontwikkeling, maar natuurlijk heb ik ook mijn momenten van onzekerheid, van onrust, van stress. Toen ik haar dat vertelde, samen met een paar sappige voorbeelden (en die zijn er genoeg!), zag ik haar opgelucht ademhalen. Je bent nooit ‘af’ als mens, er is altijd wel iets te ontwikkelen of te leren. En dat maakt het leven juist zo leuk, en mensen zo boeiend. Daarom vind ik graag verhalen, zoals vanmorgen bij de lift.

 

Over Babs Mouton

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik  organiseer workshops en trainingen op het gebied van zelfontplooiing, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor bedrijven en particulieren. Daarnaast coach ik mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Ook coach ik (startende) ondernemers. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent.

 

[cta id=’7004′]