Wat is dit nu voor een oproep? Ik ken geen Theo, denk je, of je denkt: ken jij dan de Theo die ik ken? Of is dat een andere Theo?  Wel een long shot om via een blog de groeten te doen aan Theo. Is er voor mij geen doeltreffendere manier om Theo de groeten te doen? Want gaan mijn groeten hem wel bereiken zo? Verwarring alom.

Met jouw doelen kan het net zo gaan. Betere werk-privé balans, assertiever, nee durven zeggen, je grenzen aangeven, jouw droom realiseren: je kan dit allemaal aanpakken op een ‘doe-Theo-de-groeten-manier’. Omslachtig, niet doelgericht. Via via. Proberen zonder strategie. Veel coachees doen het zo als ze bij mij komen. Terwijl het zo veel makkelijker kan!

Zelf heb ik jaren lopen aanrommelen met wat ik echt wilde. Ik heb er geen ander woord voor. Ik wilde coach worden, maar duwde het steeds weg. Ik coach? Ik was toch adviseur (communicatie), daar had ik voor gekozen. Hoezo dan coach worden? Ik riep wel eens hier en daar dat ik een opleiding wilde gaan doen, maar ondernam geen actie. Doe Theo de groeten, zeg maar 😉 Tot ik de kans kreeg (of creëerde eigenlijk), hem greep en er vol voor ging. Om in Theo-termen te blijven: ik liet aan Theo mijn groeten overbrengen door iemand waarvan ik wist dat die Theo kende. Ik ging dus doelgericht te werk, en het lukte!

Wat is jouw doel? Wat wil je bereiken? En wat doe je daar nu voor? Heb je heldere stappen voor jezelf in beeld richting je doel? Meetbaar, concreet? Het inspireerde Annette Barel en mij om daar een workshop voor te ontwikkelen, met de titel Van dromen naar doen. Wij gunnen iedereen heel erg dat ze stappen zetten richting hun droom, want we zien nog veel mensen om ons heen verzanden in het denken erover. Zoals de kop van dit bericht verwarring zaaide en jou even uit je standaard denkpatroon trok, zo gaan wij dat 10 november doen met de deelnemers van de workshop. Je bent van harte welkom, en Theo ook! Ik ken nog niemand (persoonlijk) met de naam Theo, dus dan kan ik meteen kennismaken J En kan ik daarna tegen je zeggen: doe de groeten aan…

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in jouw verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book en 5 tips Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen en op de hoogte blijven van mijn workshops, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je regelmatig mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]