Lisette hoorde een moeder  zeggen tegen  haar kind: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.” Het zinnetje bleef in haar hoofd hangen. Doe maar gewoon…… dan doe je al gek genoeg. Onderweg in de auto kreeg ze ineens haarscherp voor ogen waarom dat zinnetje zo was blijven hangen. Bij haar thuis was het niet de gewoonte om te gaan studeren. Dat doen ‘ons soort mensen’ niet. Wij steken niet met ons hoofd boven het maaiveld uit.

Dus Lisette ging na haar middelbare schooltijd werken. Deed diverse opleidingen buiten haar werkuren om, ontwikkelde zich. Maar ging niet studeren, zoals haar vriendinnen, haar latere kennissen, haar man. Want dat is niet voor ons soort mensen, dat  had haar vader vaak genoeg gezegd vroeger. Het knaagde wel, ergens heel diep van binnen. Maar Lisette was en is een doorzetter en vooruitkijker, dus die stond er niet bij stil.

Tot dat bewuste moment dus dat ze die moeder hoorde zeggen: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Dát was wat haar vader had bedoeld! En gewoon, dat was in hun familie dus: niet studeren. Dat deed niemand, dat was voor mensen die het hoog in hun bol hadden. Andere mensen. Niet zij.

Toen ineens kon Lisette haar knagende gevoel plaatsen. De reden waarom ze zich altijd iets minder voelde dan mensen die wel hadden gestudeerd. Die ‘andere soort’ mensen. Rationeel weet ze dat het niks uitmaakt of je wel of niet gestudeerd hebt. Maar voor haar gevoel maakt het heel veel uit. En heeft ze er last van. Coaching kan daarbij een uitkomst zijn.

 

Meer lezen over overtuigingen die je in de weg staan om te worden wie je nu bent? Download dan mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com/gratis-ebook

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op babs@verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder  Je krijgt mijn blogs dan automatisch elke week op je tijdlijn.