doe-je-bestDoe je best is mijn belangrijkste ’mantra’ uit mijn jeugd. Ik hoor het mezelf ook regelmatig tegen mijn eigen kinderen zeggen: “Het geeft niet als je een onvoldoende hebt gehaald voor Duits, als je je best maar hebt gedaan. Meer kun je er niet aan doen.” En ik meen wat ik zeg.

Als ik terugkijk op wat het mij gebracht heeft, zijn dat best veel dingen. Onder andere op werkvlak heb ik daardoor geleerd me altijd voor de volle 100% in te zetten. Alleen: waren dat altijd de goeie dingen? Had ik mijn 100% soms niet anders moeten of kunnen inzetten? Was het wel altijd effectief? Had ik altijd een scherp doel voor ogen?

Nee dus. Dat is de schaduwkant van je best doen. Ik heb mezelf in de loop van de jaren geleerd dat je best doen prima is, en dat je jezelf daarbij ook een doel moet stellen. Zodat je weet waarvóór je je best doet. En dat tweede deel geef ik mijn kinderen dus ook weer mee 😉

Meer lezen over de 7 meest voorkomende blokkades die jou in de weg staan jezelf te zijn? Download dan mijn gratis e-book Worden wie je bent op https://verhalenvinder.com/gratis-ebook/

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit.

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder  Je krijgt mijn blogs dan automatisch elke week op je tijdlijn.