De 5 beste manieren om iets uit te stellen

Veel mensen doen het: uitstellen. Het is iets moois. Het zorgt ervoor dat je nog langer kan genieten van iets dat in het vooruitzicht ligt. Zolang het nog niet zo ver is, kun je je verlekkeren aan het idee dat op een dag je dromen uitkomen. Om je hierbij te helpen geef ik je de vijf beste manieren om uit te stellen.

De eerste manier: je weet nog niet genoeg. Dus ga leren, ga kennis vergaren. Want met je huidige kennis kom je er niet.

De tweede: je hebt geen geld. Dit is een hele leuke manier, want die kan altijd toepasbaar zijn. Ga ook niet manieren verzinnen om wel aan het benodigde geld te komen, maar wentel je in de gedachte dat je niet voldoende financiële middelen hebt om te gaan doen wat je wilt doen.

De derde: bang zijn om fouten te maken. Gewoon lekker wachten tot je zeker weet dat je het kunt. Anders sta je misschien wel voor schut. Eeuwig zonde!

Manier vier: onderneem niks. Blijf dromen. Houd het vaag en abstract. Maak geen actieplannetjes, zet geen eerste stap. Relax.

De vijfde manier: zorg voor voldoende afleidingen. Zolang je niet gefocust bent is het makkelijker om uit te stellen. Probeer het maar eens. Weet je niet goed hoe dit moet? Leg je telefoon en je ipad naast je op je bureau (met het geluid aan), ga in een druk kantoor of café bureauwerk doen, of werk aan de keukentafel als de kinderen net uit school komen.

Jij weet vast nog meer manieren om je zaken uit te stellen. Ik ben benieuwd! Voor nu: succes met uitstellen!

En wil je toch je dromen realiseren, dan heb ik een workshop speciaal voor jou ontwikkeld: Van Dromen naar Doen. Dit is een workshop voor als je echt werk wil gaan maken van je droom. Tijdens de workshop leer je welk type uitsteller jij bent en ontdek je wat je echt wilt. Je maakt je droom concreet en zet de eerste stappen richting het realiseren ervan. Het is een workshop vol met oefeningen en inspiratie, van durven dromen naar durven doen. Klik hier voor meer info over de workshop Van Dromen naar Doen.

 

Over Babs Mouton

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik coach mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Daarnaast organiseer ik workshops op het gebied van zelfbewustzijn, assertiviteit en feedback, zowel voor particulieren als voor bedrijven. Ik ben schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent. Hierin staan de zeven meest voorkomende overtuigingen uit je jeugd die je geholpen hebben maar je nu flink in de weg kunnen zitten. Afgelopen voorjaar publiceerde ik ook een checklist met tips om te worden wie je bent.

 

468 ad