Veel mensen doen het: uitstellen. Het is iets moois. Het zorgt ervoor dat je nog langer kan genieten van iets dat in het vooruitzicht ligt. Zolang het nog niet zo ver is, kun je je verlekkeren aan het idee dat op een dag je dromen uitkomen. Om je hierbij te helpen geef ik je de vijf beste manieren om uit te stellen.

De eerste manier: je weet nog niet genoeg. Dus ga leren, ga kennis vergaren. Want met je huidige kennis kom je er niet.

De tweede: je hebt geen geld. Dit is een hele leuke manier, want die kan altijd toepasbaar zijn. Ga ook niet manieren verzinnen om wel aan het benodigde geld te komen, maar wentel je in de gedachte dat je niet voldoende financiële middelen hebt om te gaan doen wat je wilt doen.

De derde: bang zijn om fouten te maken. Gewoon lekker wachten tot je zeker weet dat je het kunt. Anders sta je misschien wel voor schut. Eeuwig zonde!

Manier vier: onderneem niks. Blijf dromen. Houd het vaag en abstract. Maak geen actieplannetjes, zet geen eerste stap. Relax.

De vijfde manier: zorg voor voldoende afleidingen. Zolang je niet gefocust bent is het makkelijker om uit te stellen. Probeer het maar eens. Weet je niet goed hoe dit moet? Leg je telefoon en je ipad naast je op je bureau (met het geluid aan), ga in een druk kantoor of café bureauwerk doen, of werk aan de keukentafel als de kinderen net uit school komen.

Jij weet vast nog meer manieren om je zaken uit te stellen. Ik ben benieuwd! Voor nu: succes met uitstellen!

 

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]