De coachee nam plaats voor het eerste gesprek. Keek me verwachtingsvol aan. Ik was de expert hier, zo werd dat gebracht. Ik had ervoor geleerd. Kon ik even tips en trucs geven om te veranderen? En snel graag, dan kon ze weer verder.

Ik legde haar dus uit dat coachen van-zelf gaat. Dat je het zelf moet doen. Met jouw eigen ingrediënten (lees kwaliteiten, talenten en beperkingen) maak jij zelf een nieuwe cocktail. Van-zelf is: jij doet het zelluf. Ik help je daar uiteraard bij, maar als ik jouw cocktail mix drink je één keer lekker, maar daarna is het over met de pret.

Bij mijn eigen coach (ja, ook coaches hebben coaches) word ik ook hard aan het werk gezet. Niks voor niks! Ze duwt, ze trekt, ze port, ze daagt me uit, maar IK ben degene die aan de slag is. Want het is míjn doel waaraan ik werk. En plat gezegd kan het haar niks schelen of ik mijn doel wel of niet bereik: zij slaapt er niet minder van. Ik wel. In mijn doel zit mijn gevoel, mijn energie, mijn ik. Dus ik werk hard aan mijn doel, en coachen gaat dan van-zelf. Proost!

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in jouw verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book en 5 tips Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen en op de hoogte blijven van mijn workshops, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je maandelijks mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]