Blog coach jij of coach ik

Meestal zit ik zelf achter het stuur in de auto. Soms vind ik het prima als iemand anders dat doet. En in een grote drukke stad als Porto, Barcelona of New York huur ik graag een taxichauffeur in. Hij kent de stad goed, weet hoe de mensen in de stad daar rijden en brengt me snel en veilig van A naar B.

Een ‘coach’ in de oorspronkelijke betekenis doet dat ook. Het is een koets (coach) die je van de ene plaats naar de andere brengt. Ook met een koets heb je de keuze: span je zelf de paarden in en klim je op de bok, of ga je in de koets zitten en stuurt de koetsier?

Bij alle ontwikkelsprongen in je leven kun je diezelfde afweging maken. Spring je zelf, of zoek je iemand die met je mee spingt, die je leert hoe je dat moet doen, zodat je het de volgende keer zelf kan?

Het is jouw keuze, en wat je ook kiest: alles is goed! Zolang je je maar ontwikkelt, van A naar B komt, groeit, gebruik maakt van je talenten. Jou coachen: jij of ik?

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder, coach en communicatieadviseur. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie en andere blogs op www.verhalenvinder.com