Boven de 50 doe je niet meer mee?!

Als je ouder bent dan 50 heb je in Nederland vaak moeite een baan te vinden. Kennelijk. Dan ben je blijkbaar afgeschreven, te weinig kennis, te weinig productie.

Nu ben ik afgelopen tijd naar diverse concerten geweest. Wat heeft dat ermee te maken, zul je denken. Ik zal de artiesten even opnoemen: Bruce Springsteen, Golden Earring, Rod Stewart, Sting en De Dijk. Wat hebben zij gemeen? Juist: ze zijn niet piep meer.

Zitten zij daarmee? Nou, daar heb ik niks van gemerkt. Ze rockten nog steeds de sterren van de hemel. Ok, ze namen wat vaker pauze. Dronken iets minder alcohol dan vroeger. Hadden wat meer tijd tussen de diverse optredens.

Het publiek had na al die jaren nog dezelfde reactie: applaus, applaus, applaus. De resultaten waren niet minder geworden.

Is jouw overtuiging qua werk dat je iets niet kunt omdat ’ze je wel te oud zullen vinden’, denk dan eens aan Bruce, Barry, Rod, Gordon en Huub. Zolang jij er zin in hebt, kan leveren wat er wordt gevraagd en overtuigd bent van wat je te bieden hebt is er een podium voor jou.

Ben je nu geen podiumdier maar wil je het wel worden? Met andere woorden: wil jij vol vertrouwen de arbeidsmarkt op en kun je hulp gebruiken, dan ben ik graag jouw loopbaancoach.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]