Wat doe jij liever: een wedstrijd kijken of hem zelf spelen?

Van toeschouwer zijn bij bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd kun je veel leren. En als je langs de lijn staat hoor je veel mensen die denken er veel verstand van te hebben. Want iedereen heeft verstand van voetbal 😉 maar kun je ook voetballen?

Je kunt veel lezen over zelfontwikkeling (voetbal kijken), maar ermee aan de slag gaan is niet kijken maar zelf spelen. Zelf dat (kunst)grasveld ervaren, de kracht van de bal, de felheid van je tegenstander, jouw talent inzetten. De ene wedstrijd winnen, de andere (net) niet. Ervaring opdoen, beter worden, sterker.

Ik had een coachee die zo’n beetje alle zelfhulpboeken wel gelezen had. Ze had er veel van geleerd en diverse oefeningen gedaan, maar deed nog steeds wat ze altijd deed. Nou ja, misschien iets anders dan voorheen, maar het leidde niet tot de doorbraak waarop ze had gehoopt. Toen we samen afpelden hoe het kwam dat ze maar niet veranderde bleek dat ze wel oefeningen deed, maar niet haar denkpatroon aanpaste. Haar overtuigingen en emoties bleven hetzelfde, en haar doel was niet heel helder. Soort van leren voetballen met een instructievideootje, zonder trainer die je aanwijzingen geeft en die je mentaal klaarstoomt voor het winnen van je wedstrijd.

Let the game begin! Als je alleen de wedstrijd wilt kijken, doe dat vooral. Wil je spelen en daarvan leren, dan ben ik met alle plezier je coach!

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in jouw verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book en 5 tips Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen en op de hoogte blijven van mijn workshops, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je regelmatig mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]