Wanneer wil je echt veranderen? Is je bereidheid groot genoeg om ondanks alle nadelen ervan het toch te doen? Hoe groot moet je angst zijn, of je verlangen, je wens? Voor mijn  coachee had ik het in een metafoor uitgedrukt: je staat aan de ene kant van de sloot en je wil naar de andere kant. Maar je staat steeds redenen te verzinnen om te blijven staan. Hoe graag wil je naar die andere kant?

De metafoor verder gebruikend: stel er komt een stier op je af, spring je dan? Nou, dat zou ze dan zeker doen, geen twijfel over mogelijk. Dat was een heel duidelijk voorbeeld. Een blaffende hond? Hing van het type hond af en de mate waarin ze dacht dat hij zou bijten. Een hele grote omweg van wel 10 kilometer in een wandeling als ze niet zou springen? Ach, wat is tien kilometer…

Was haar probleem dan een stier, een blaffende hond, een omweg? Wilde ze eigenlijk wel springen? Zelf heb ik wel eens voor iets wat ik moeilijk vond voor de omweg gekozen. Niet meteen solliciteren naar een baan op een bepaald niveau, maar eerst een tussenstap genomen. Dat was een weloverwogen keuze, omdat de stap naar de echt gewenste baan voor mijn gevoel te groot was. Op dat moment heb ik daar bewust voor gekozen, na een behoorlijke periode van twijfel. Tien kilometer extra. Maar zonder omweg had het me achteraf gezien ook prima gelukt. En sneller! Maar ja, die angst hè?!

Daar kun je dus een coach voor inschakelen 🙂 Eén die weet hoe het is om te wikken en te wegen, om de moed te hebben de angst in de ogen te zien en het toch te doen. Een coach kan je laten inschatten hoe groot je pijn is om de sloot over te steken, om te zien wie of wat je nodig hebt daarbij, en om je alvast te laten voelen hoe het is als je gesprongen hebt. Zodat zo’n sloot nog maar een klein geultje wordt wat je met gemak kunt oversteken. Stier of geen stier.

 

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Kijk voor meer informatie, andere blogs en mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder En als je maandelijks mijn Verhalenvinder BlogBrief wilt ontvangen, mail me dan op babs@verhalenvinder.com.

 

[cta id=”7004″ vid=”0″]