Van jongs af aan wilde Elsemieke beroemd worden. Britney Spears was haar voorbeeld. Dus volgde ze dans- en zanglessen, deed mee aan talentenjachten. Als je maar hard genoeg werkt, kun je alles bereiken. Dat had haar moeder tegen haar gezegd. Toen ze niet ontdekt werd als nieuwe ster en ze afgewezen werd voor de dansacademie viel haar wereld in duigen. Na een korte periode van verdriet koos ze voor een andere droom. Ze wilde rechter worden. Na een jarenlange rechtenstudie en een glanzende carriere als advocaat is ze nu nog steeds geen rechter. Dat frustreert haar.

Door met Elsemieke tijdens coaching een tijdpad te lopen vanaf haar geboorte tot nu kwam de Britney droom weer boven. Ze herkende de parallellen tussen die droom en haar wens rechter te worden. En de gemeenschappelijke deler: alles is maakbaar – als je je schouders er maar onder zet. Dat had ze niet voldoende gedaan vond ze zelf. Maar was dat ook zo? Kan iedereen de nieuwe Britney worden? Of rechter? Is je pad af te dwingen door je stinkende best te doen, of komt daar meer bij kijken?

Elsemieke realiseerde zich dat haar idee dat ze alles kon bereiken wat ze wilde uit haar jeugd kwam. Het had haar als kado gegeven dat ze wist hoe ze heel hard moest werken voor haar doel. En als hindernis dat ze nu moest leren omgaan met het feit dat niet alles in deze wereld maakbaar is. Ze ging alles waar ze voor stond opnieuw uitvinden. En ontdekte een vrouw die zich als een vis in het water voelde als advocaat, en binnen haar mogelijkheden nieuwe kansen ging zien.

 

Meer lezen over overtuigingen die je in de weg staan om te worden wie je nu bent? Download dan mijn gratis e-book Worden wie je bent op www.verhalenvinder.com/gratis-ebook

Deze blog is geschreven door Babs Mouton, @verhalenvinder en coach. Ik help je graag de rode draad in je verhaal te vinden. Ik spiegel, inspireer en laat zien dat alles wat je nodig hebt om jezelf te zijn al in je zit. Mail me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op babs@verhalenvinder.com

Wil je meer blogs lezen, like dan mijn Facebookpagina: www.facebook.com/verhalenvinder  Je krijgt mijn blogs dan automatisch elke week op je tijdlijn.