Als alles mogelijk is, wat voor werk zou je dan willen?

Ster, hondenknuffelaar, bosgids, wandelaar?
Samen met andere loopbaanprofessionals heb ik vorige week de oefening ‘wensberoepen’ uitgeprobeerd. De opdracht was: maak een lijst met wensberoepen: beroepen die niet bestaan of die onmogelijk zijn door leeftijd, opleiding, et cetera. Je mocht geen concrete bestaande beroepen invullen, maar alleen niet-bestaande. Kortom: gebruik je fantasie.

Dat viel nog niet mee! Je bent zo gewend te denken in wat er al is. Correctie: IK ben zo gewend te denken in wat er al is. Maar gaandeweg kwam ik aardig op dreef 🙂 De kunst is om bij die wensberoepen te kijken naar het verlangen er onder. Stel je wensberoep is hondenknuffelaar, welke gevoelens roept dat bij je op, wat vind je belangrijk in je werk qua waarden en activiteiten?

Ik ga de oefening waar passend zeker toepassen bij mijn coachees. Lekker fantaseren en even uit je hoofd komen. Overigens waren dit niet mijn wensberoepen. Ik had bijvoorbeeld hondenfluisteraar als wensberoep (nadat ik eerst makelaar als niet-fantasie beroep had opgeschreven. En naar ik me later in heb laten fluisteren is hondenfluisteraar ook een bestaand beroep…). Op mijn bericht op Linkedin hierover kwamen ook mooie voorbeelden van wensberoepen, kijk maar eens: https://www.linkedin.com/posts/babs-mouton_droombaancoaching-loopbaancoaching-activity-6709516403801640960-Bh6U


Wat is jouw wensberoep?