Ik geloof in synchroniciteit, oftewel aantrekkingskracht. Dat is toeval dat geen toeval is. (Kleine) dingen die gebeuren die achteraf heel bepalend bleken te zijn voor jou. Ben je al afgehaakt? J Ik zal een paar voorbeelden geven.

Laatst was ik aan het hannessen (een ander woord heb ik er niet voor) met het vinden van de juiste manier om mensen uit een afdelingsteam contact met elkaar te laten maken. Ik was er nog op aan het broeden toen ik naar een privéfeestje ging. Het leek een saai zitfeestje te worden met de ‘usual suspects’ zoals familie en vaste vriendenkring, en zat te twijfelen of ik wel zou gaan. Het bleek inderdaad een zitfeestje, en ik werd neergeplant naast het nieuwe vriendje van een van de dochters des huizes. Ok, veilig gespreksonderwerp (meestal): werk. Hij bleek jongerenwerker te zijn met zeer verfrissende ideeën over groepsdynamiek. Ik ging naar huis met massa’s plannetjes om met mijn groep het juiste resultaat te halen. Toeval?

Een ander voorbeeld. Ik werk op een kantoor waar iedereen flexwerkt. Niemand heeft een vaste werkplek. Ik kom op kantoor vaak precies die mensen tegen waar ik op dat moment behoefte aan heb. Waarbij onder de lunch of het drinken van een kop koffie blijkt dat ze antwoorden op mijn vragen hebben, of ik antwoorden op hun vragen. Dat voelt als in een flow zijn van energie geven, krijgen en delen. Een stroom die meer dingen beweegt.

Hoe kun jij die flow ervaren, energie krijgen in plaats van steeds maar doodmoe zijn? Door ervoor open te staan. Goed te kijken en te voelen en te zien wat er gebeurt. Spannend? Zeker! Leuk? Heel zeker! !

 

aantrekkingskracht