Kanjeractie

WAT IS DE KANJERACTIE?

Babs met Kanjerbeker

Ik ben op 9 augustus 2017 gestart met de Kanjeractie. De actie is bedoeld om alle vrouwen van Nederland te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen. En waarom wil ik dat graag? Ik zie nog te vaak in (en ook buiten) mijn coachpraktijk vrouwen die heel bescheiden zijn over wat ze doen. Die vrouwen vinden het heel normaal dat ze veel taken combineren. Dat ze een baan hebben, een gezin runnen, een sociaal leven bijhouden, een vrijwilligerstaak hebben. Ze vinden zichzelf geen kanjer, maar inspireren veel mensen. Die vrouwen zoek ik. Want met waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten. Hoe doe ik dat? Door de Kanjerbeker te laten rouleren, waarmee de vrouwen die hem krijgen duidelijk zien dat ze echt trots op zichzelf mogen zijn. Mijn doel is alle vrouwen in Nederland te bereiken! Landelijk is het bericht ook opgepikt, hier een artikel uit de Libelle van maart 2018:

Libelle artikel

Wil je weten hoe ik op het idee gekomen ben? Klik dan hier voor een link naar de video.

WAAR IS DE KANJERBEKER?

DORDRECHT, 20 juni 2019

Yvette Baan heeft de Kanjerbeker gekregen van Christine Rouwendaal. Christine zegt over Yvette: “Wat een vrolijke warme energie straalt ze uit naar iedereen en wat een liefde. Deze vrouw verdient deze kanjer beker want dat is ze. Ze heeft een bijzondere uitstraling en veel warmte en liefde, en helpt veel mensen daarmee. Daarom gun ik het haar!”

Yvette met beker

ZWIJNDRECHT, 10 mei 2019

Christine Rouwendaal is de twaalfde kanjer die de Kanjerbeker mag ontvangen.  Christine is iemand die ondanks tegenslagen sterk in het leven staat en vanuit haar hart veel zaken onderneemt om anderen blij te maken.

DORDRECHT, 6 februari 2019

Lenny de Jonge, moeder van vijf kinderen en de 11e kanjer, woont in Dordrecht. Zij is ernstig ziek geweest. Nadat ze daarvan was genezen heeft ze een theatervoorstelling gemaakt om mensen het inzicht te geven dat zij gekregen heeft door haar ziekte.

Lenny

BARENDRECHT 29 oktober 2018

Anneke Westerkamp is de tiende kanjer sinds de start van de Kanjeractie in augustus 2017. Zij ontving de beker voor al haar inspanningen voor de Stichting PiPa. Anneke is samen met haar man Roy de drijvende kracht achter deze stichting, die het verschil maakt voor kinderen die hard hulp nodig hebben.

KAMPEN 28 september 2018

Tineke Hakkers uit Kampen is de negende kanjer die de Kanjerbeker mocht ontvangen. Tineke is een actief vrijwilligster en coördineert sinds kort de vriendengroepen bij Humanitas. Deze groepen steunen mensen die vanwege een fysieke of psychische beperking moeite hebben met het leggen van contacten en met het in stand houden van vriendschappen.

Tineke (links) kreeg de beker heel toepasselijk uitgereikt tijdens haar vrijwilligerswerk op het Kom erbij festival dat georganiseerd werd om aandacht te geven aan de Week tegen eenzaamheid.

IJSSELMUIDEN 28 augustus 2018

De achtste kanjer is Anquelien Visser. Ze kreeg de beker uitgereikt in haar huiskamer. Anquelien (links op de foto) ontving de bokaal vanwege haar harde werk, haar buitengewone optimisme en haar onverzettelijk doorzetten in haar werk voor MS Vereniging Nederland.

GRONINGEN 30 mei 2018

Paulien Bats (links) is de zevende kanjer die de Kanjerbeker mocht ontvangen.  Ze kreeg hem in Den Haag tijdens de Wereld MS dag. Paulien heeft MS en heeft vanuit haar eigen ervaring de MS-Experience-Toolkit bedacht. Daarnaast doet ze als vrijwilligster samen met de MS vereniging heel veel aan bekendheid omtrent de ziekte.

 

DEN HAAG 6 april 2018

Cis Deyl (links op de foto) mocht als zesde de Kanjerbeker ontvangen.  Cis is initiatiefnemer van Stichting MIAW: Make It Art Worthy. Deze stichting heeft tot doel het laagdrempelig verbinden van kunst en maatschappij. Ze geeft (grote en kleine) kunstenaars de kans zich te ontwikkelen.

Cis en Jacq met Kanjerbeker

DEN HAAG 14 februari 2018

Jacq Verhees, de vijfde kanjer op rij, is ondanks vele tegenslagen in haar leven niet bij de pakken neer gaan zitten. Ze kijkt naar wat wél mogelijk is, en heeft oprechte interesse in de ander. Foto: links Jacq, rechts Femi.

Jacq en Femi met Kanjerbeker

HELLEVOETSLUIS 12 januari 2018

Femi Sluimer is de vierde kanjer die de Kanjerbeker in ontvangst mocht nemen na de start van de Kanjeractie. Zij wordt door Carla Beijn geroemd met de woorden: “Een geweldig mens. Leerkracht uit duizenden! Staat altijd klaar voor iedereen. Een mens van het juiste kaliber.” Op de foto staat Carla links en Femi rechts.

Carla en Femi met Kanjerbeker

PIJNACKER 29 november 2017

Hayat Afkyr was de derde eigenaar van de Kanjerbeker. Ze zet zich in om de dodelijke spierziekte SMA de wereld uit te helpen. Zelf heeft ze de ziekte ook, maar dat belet haar niet van het leven te genieten.

Zie hier een filmpje van de voorpret. En dit is Hayat met de beker 🙂

De pers heeft het verhaal ook opgepikt en een artikel geschreven over wat Hayat doet voor het Spierfonds en SMA.

Hayat met de Kanjerbeker

EINDHOVEN 12 oktober 2017

Autje (rechts op de foto) heeft op 12 oktober 2017 de Kanjerbeker doorgegeven aan de volgende kanjer: Marieke van Gastel uit Eindhoven. Marieke inspireert mensen door op een hele positieve manier te laten zien dat je met een (zware) beperking toch veel kunt bereiken in het leven.

Marieke met de Kanjerbeker

WERKENDAM 13 september 2017

Uit alle nominaties die zijn binnengekomen met allemaal kanjers was Autje van der Lee uit Werkendam verkozen tot de eerste eigenaar van de Kanjerbeker. Op 13 september kreeg zij als eerste de Kanjerbeker. Autje heeft drie jaar geleden de stichting GSW (Gratis Shoppen Werkendam) opgestart om mensen met een kleine beurs met goederen, eten, et cetera te helpen. Vraag en aanbod komen samen op dit platform. Haar droom is een landelijk netwerk van dergelijke platforms te realiseren. Hier zie je Autje in een aflevering van het tv programma Geloof en een hoop liefde.

Babs reikt Autje de kanjerbeker uit