Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

time-for-a-change-2015164_1920
Hoe graag wil je veranderen?
Vorige week coachte ik iemand die qua stress en werkdruk in de gevarenzone zat. Zodanig dat hij er alles aan deed om er weer uit te komen. Hij bedacht van alles om zijn probleem, teveel werk(druk), op te lossen.
Deze week was hij iets minder gestrest, en daardoor werd zijn probleem minder urgent. Hij wil er nog steeds aan werken, maar niet meer met de noodzaak van de week ervoor.
Hij is nog steeds bereid er veel voor doen, maar niet meer ALLES. En als het nog even duurt, komt de 'ja, maar…' om de hoek zetten. De reden waarom je iets niet kunt doen. Is dat kunnen of willen?

Marie Forleo, een Amerikaanse schijfster, benoemt het heel treffend in haar boek Everything is figureoutable (alles is uitvogelbaar). Ze schrijft daarin letterlijk:

“If it’s important enough, I’ll make the time. If not, I’ll make an excuse".

Au, die kwam heel hard bij mij binnen toen ik hem voor het eerst las. Ik was het ook hartgrondig oneens daarmee. Hoezo smoesjes verzinnen?! Ik heb toch echt geen tijd om elke dag oefeningen te doen, om gezond te koken, om… (vul maar in)?! Is dat zo, vroeg een klein stemmetje in mij. Is het echt zo, of heb je er eigenlijk geen zin in? Wil je het niet echt? Is het voor jou niet heel dringend? In elk geval niet dringend genoeg om iets anders ervoor te laten, zoals social media checken of iets anders heeeeel belangrijks 😉

Maar als je het zo bekijkt ziet een rijtje bezwaren er heel anders uit. Een paar voorbeelden:
* Ik kan niet een baan aannemen op 50 kilometer afstand > ik wil die baan niet aannemen.
* Ik heb geen tijd om vers te koken > ik wil geen tijd maken om vers te koken.
* Ik heb geen tijd om een andere baan te zoeken > ik wil geen tijd maken om een andere baan te zoeken.
* Ik kan niet vragen om hulp > ik wil niet vragen om hulp.

Kortom: je wil het niet echt (in 99% van de gevallen). Toch?!

Prikt het bij jou al? Heb jij ook een reden om iets niet te veranderen dat geen reden blijkt te zijn?

Fijn weekend!Babs Mouton, jouw droombaancoach en verhalenvinder

Meer blogs lezen? Kijk dan op mijn website.

Doelgericht ontwikkeladvies verlenen

De afgelopen maanden heb ik 14 mensen gecoacht in het kader van het ontwikkeladvies van NL leert door, het subsidietraject van het ministerie van SZW. Met dat ontwikkeladvies kon je 4 uur gratis loopbaancoaching krijgen. Mijn deelnemers kregen meer dan dat. Ik startte met een online intake van zeker 30 minuten, en daarna volgden er 3 gesprekken van 1,5 uur. In die gesprekken werkten we toe naar het doel dat de coachee in de intake gesteld had.

Die doelen kunnen heel verschillend zijn, zoals:
Ø Als mijn baan komt te vervallen, in welke branche pas ik dan het beste en moet ik daar een opleiding voor doen?
Ø Ik vind het lastig om betaald werk te vinden, hoe gaat me dat lukken?
Ø Ik twijfel tussen twee richtingen voor een volgende baan, welke moet ik kiezen?
Ø Wat moet ik doen om op te vallen tussen vele andere sollicitanten?
Ø Qua werk ben ik ergens ingerold. Ik ben er goed in maar krijg er geen energie van. Hoe vind ik een baan waarvan ik wel blij word?

Per gesprek check ik hoever de coachee staat qua doel, en wat hij nog nodig heeft om dat te bereiken. Zo lukt het om in drie gesprekken coachees toekomstproof te maken.

Op 1 december start weer een nieuwe ronde gratis ontwikkeladvies. Wil je zeker zijn van een plekje (bij de vorige ronde was de subsidiepot binnen 4 weken leeg), meld je dan nu vast aan via babs@verhalenvinder.com.
bulls-eye-1044725_1920

Mijn aanbod voor jou(w werkgeluk) in 2020

Worden wie je bent
Dit is een reeks van coachgesprekken waarna jij weer met plezier naar je werk gaat. Of dat nu je huidige baan is of een nieuwe baan. Je weet weer wat je echt leuk vindt, wat je komt brengen en waarom. Het heet niet voor niets Worden wie je bent.

Op een door jou te plannen datum: diverse (online) trainingen
Personal branding, werkgeluk, stoppen met uitstellen, het zijn een paar voorbeelden van trainingen die ik in-company kan aanbieden voor jouw groep. Hoe kan ik jou helpen je mensen een stap verder te brengen?

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt! Daar wil jij voor 2021 toch wel van af?

Jouw bijeenkomst/vergadering/evenement nog beter maken?
Wil je jouw bijeenkomst professioneel aanpakken en zoek je een dagvoorzitter? Met kernwoorden: daadkrachtig, verbinden, inspirerend, humor? Dan heb je me gevonden. Ik ben een echte verbinder. Ik maak graag een ‘feestje’ van bijeenkomsten: ik zorg dat alle mensen zich welkom en gehoord voelen. Dat doe ik met veel enthousiasme en een lach. Ik denk ook graag mee over de opzet van de bijeenkomst, zodat jij je doel haalt en jouw bijeenkomst nog beter wordt.

Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
spiegel
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, Noloc erkend droombaancoach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei in loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe kan ik effectief solliciteren. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Vergroot je werkgeluk en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze.

Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com of bel 06-26035565.

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven, je klant bent en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet