Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

20190208_163608
Ster, hondenknuffelaar, bosgids, wandelaar?

Samen met andere loopbaanprofessionals heb ik vorige week de oefening 'wensberoepen' uitgeprobeerd. De opdracht was: maak een lijst met wensberoepen: beroepen die niet bestaan of die onmogelijk zijn door leeftijd, opleiding, et cetera. Je mocht geen concrete bestaande beroepen invullen, maar alleen niet-bestaande. Kortom: gebruik je fantasie.
Dat viel nog niet mee! Je bent zo gewend te denken in wat er al is. Correctie: IK ben zo gewend te denken in wat er al is. Maar gaandeweg kwam ik aardig op dreef :) De kunst is om bij die wensberoepen te kijken naar het verlangen er onder. Stel je wensberoep is hondenknuffelaar, welke gevoelens roept dat bij je op, wat vind je belangrijk in je werk qua waarden en activiteiten?

Ik ga de oefening waar passend zeker toepassen bij mijn coachees. Lekker fantaseren en even uit je hoofd komen. Overigens waren dit niet mijn wensberoepen. Ik had bijvoorbeeld hondenfluisteraar als wensberoep (nadat ik eerst makelaar als niet-fantasie beroep had opgeschreven. En naar ik me later in heb laten fluisteren is hondenfluisteraar ook een bestaand beroep…). Op mijn bericht op Linkedin hierover kwamen ook mooie voorbeelden van wensberoepen, kijk maar eens hier.

Als alles mogelijk is, wat is dan jouw wensberoep?

Fijn weekend!Babs Mouton, jouw droombaancoach en verhalenvinder

Meer blogs lezen? Kijk dan op mijn website.

Week van de Loopbaan/ Week van het Werkgeluk

Deze week was het de Week van de Loopbaan. Door het hele land stelden loopbaanprofessionals hun deuren open voor een uur gratis loopbaanadvies. Ik deed hier ook aan mee, omdat ik het belangrijk vind ons werk laagdrempelig te maken en mensen de kans te geven het beste uit zichzelf te halen. Te worden wie ze zijn.

En mijn geluk kan niet op, want komende week is het de Week van het werkgeluk. Daar had ik eerder al een e-book met oefeningen over geschreven: Vergroot je werkgeluk. Dat kun je gratis downloaden, als je dat nog niet gedaan had. Het is een e-book dat past bij mijn stijl van coachen: praktisch, met oefeningen en meteen toepasbaar. En welke week het ook is: ik gun jou altijd werkgeluk en een fijne loopbaan.
cover-def-werkgeluk-ringband-1

Ontwikkeladvies: de pot is leeg... en nu?

De pot is leeg. De pot met subsidiegeld voor gratis loopbaanadvies voor iedereen tussen de 18 en 66 jaar. Voor dit jaar althans. Bij mij hebben zich 14 mensen op tijd aangemeld voor dit traject. Met hen voer ik al vanaf vorige maand mooie, soms ontroerende en doeltreffende gesprekken over wie ze zijn, wat ze willen en wat ze kunnen. Maar er is goed nieuws voor als je te laat was: de verwachting is dat er eind dit jaar of begin volgend jaar weer subsidie vrij komt hiervoor. Heb je interesse, mail me dan even: babs@verhalenvinder.com

Kun je niet zolang wachten, dan heb ik tot 1 januari een aanbod voor je. Ik bied je 4 online tests en een loopbaangesprek met mij van anderhalf uur voor 175 euro inclusief btw. Iets voor jou?

Mijn aanbod voor jou(w werkgeluk) in 2020

Worden wie je bent
Dit is een reeks van coachgesprekken waarna jij weer met plezier naar je werk gaat. Of dat nu je huidige baan is of een nieuwe baan. Je weet weer wat je echt leuk vindt, wat je komt brengen en waarom. Het heet niet voor niets Worden wie je bent.

Op een door jou te plannen datum: diverse trainingen
Personal branding, werkgeluk, stoppen met uitstellen, het zijn een paar voorbeelden van trainingen die ik in-company kan aanbieden voor jouw groep. Hoe kan ik jou helpen je mensen een stap verder te brengen?

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt! Daar wil jij in 2020 toch wel van af?

Jouw bijeenkomst/vergadering/evenement nog beter maken?
Wil je jouw bijeenkomst professioneel aanpakken en zoek je een dagvoorzitter? Met kernwoorden: daadkrachtig, verbinden, inspirerend, humor? Dan heb je me gevonden. Ik ben een echte verbinder. Ik maak graag een ‘feestje’ van bijeenkomsten: ik zorg dat alle mensen zich welkom en gehoord voelen. Dat doe ik met veel enthousiasme en een lach. Ik denk ook graag mee over de opzet van de bijeenkomst, zodat jij je doel haalt en jouw bijeenkomst nog beter wordt.

Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
spiegel
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, Noloc erkend droombaancoach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei in loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe kan ik effectief solliciteren. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Vergroot je werkgeluk en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze.

Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com of bel 06-26035565.

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven, je klant bent en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet