Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

_DSC3757
Hoe ga jij om met corona? De onzekerheid? Het thuiswerken – of juist NIET thuiswerken? Wel of niet bij iemand op bezoek? Ik vind het best lastig. Ik sta voor mijn gevoel op een berg en wil er maar niet van af springen. Want die corona, die ‘waait toch wel weer over’? Of niet?

Voor mij persoonlijk gaat het over jezelf opnieuw uitvinden. Drie keer eerder heb ik het meegemaakt. De eerste keer was toen mijn ouders uit elkaar gingen, de tweede keer toen ik zelf ging scheiden en de derde keer toen mijn eerste kindje overleed.
In die situaties stond mijn wereld zo op zijn kop dat niets meer hetzelfde was en ik alle houvast en controle kwijt raakte. En dat ik nog maar 1 ding kon doen: loslaten en springen. Mijn dag van uur tot uur nemen en soms zelfs van minuut tot minuut, blijven ademhalen en al mijn vaste waarden herijken.

Als het met de corona verder woekert, wordt dit misschien mijn vierde keer goed loslaten. Alles in mij verzet zich er nu nog tegen. Dat uit zich onder andere door de keukenkastjes te soppen (doe ik normaal veel te weinig), de gordijnen te wassen (idem), de capaciteit van de vriezer maximaal te benutten door verse maaltijden in te vriezen en door ervan uit te gaan dat ik in mei en juni nog steeds naar mijn tijdelijke huisje in het bos kan. Ik voel het ook in mijn lijf: ik heb onrust. Elke dag verschuift er weer iets in de wereld. Soms klein, soms groot. EK verzet, voetbalwedstrijden eerst zonder publiek en nu helemaal afgelast, landen die op slot gaan, marathon vervallen, steeds meer winkels die sluiten. En elke dag passen we ons er weer op aan. Ik geniet nu nog heel erg van mijn wandelingen in het voorjaarszonnetje, want wie weet hoe lang we nog naar buiten mogen?

Die drie keer mezelf opnieuw uit (moeten) vinden, daar ben ik niet slechter van geworden. Want toen ik me eenmaal had overgegeven aan het onvermijdelijke kwam er een hele berg nieuwe energie vrij. Dat was zalig!

Dus als de boel dankzij dat gezellige virus nog verder op zijn kop gaat, zeg ik nu nog: liever niet! Maar tegelijkertijd vertrouw ik er op dat ook dit wel weer goed komt, en dat we samen onszelf en de wereld opnieuw uitvinden. Ik weet niet in welke fase van uitvinden jij zit, maar het is van alle tijden. Deze cyclus wordt ook beschreven door Joseph Campbell in de reis van de held. Wil je daar meer over lezen, klik dan hier door voor mijn blog daar over.

Voor nu: maak er wat van en blijf gezond!Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

Internationale dag van het geluk

Vandaag is het de internationale dag van het geluk. Weinig geluk, zul je misschien denken, met die corona. Maar het is toch niet alleen kommer en kwel? Wat denk je van:
  • De mooie initiatieven die nu ontstaan om anderen te helpen
  • De hulp die je zelf misschien krijgt
  • De bomen die uitlopen
  • De zon die elke dag (wel even) schijnt
  • Het toiletpapier dat weer aangeleverd wordt aan supermarkten ;)
  • De wifi die nog steeds werkt thuis
  • ....
  • ....
Je kan vast nog wel een heleboel dingen bedenken die wel goed gaan en die zorgen voor een geluksmoment(je). Ik gun je veel geluksmomentjes!
werkgeluk

Mijn aanbod voorjaar 2020

Worden wie je bent
Dit is een reeks van coachgesprekken waarna jij weer met plezier naar je werk gaat. Of dat nu je huidige baan is of een nieuwe baan. Je weet weer wat je echt leuk vindt, wat je komt brengen en waarom. Het heet niet voor niets Worden wie je bent.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt! Daar wil jij in 2020 toch wel van af?

Op een door jou te plannen datum: diverse trainingen
Personal branding, werkgeluk, stoppen met uitstellen, het zijn een paar voorbeelden van trainingen die ik in-company kan aanbieden voor jouw groep. Wat kan ik voor jou doen?

Jouw bijeenkomst/vergadering/evenement nog beter maken?
Wil je jouw bijeenkomst professioneel aanpakken en zoek je een dagvoorzitter? Met kernwoorden: daadkrachtig, verbinder, inspirerend, humor? Dan heb je me gevonden. Ik ben een echte verbinder. Ik maak graag een ‘feestje’ van bijeenkomsten: ik zorg dat alle mensen zich welkom en gehoord voelen. Dat doe ik met veel enthousiasme en een lach. Ik denk ook graag mee over de opzet van de bijeenkomst, zodat jij je doel haalt en jouw bijeenkomst nog beter wordt.

Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
spiegel
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, droombaancoach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe kan ik effectief solliciteren. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze.

Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com of bel 06-26035565

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet