Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

Schilderij
Coachen met kunst, een hele kunst?!

Er is altijd wel iets in iemands omgeving waarmee je de parallel kunt trekken met zijn of haar werk. Standaard kun je werken met zaken als beeldkaarten, droombeelden, het vrijwilligerswerk dat iemand doet of de opvoeding van de kinderen. The way you do anything is the way you do everything, mijn businesscoach Veronique Prins zei het al. En ook bij deze coachee bleek het te kloppen.

In dit specifieke geval trok de cliënt de vergelijking met een kunstwerk dat hij aan het maken was.
Hij vertelde enthousiast over het opzetten ervan: laag voor laag, intuïtief, als spelen, met weinig kaders. Toen ik hem vroeg in hoeverre dat overeen kwam met zijn baan en met datgene wat hem daarin dwarszat werd het hem duidelijk. Hij krijgt het meeste energie van laag voor laag werken, spelend, op zijn gevoel, zonder opgelegde grenzen. En van klussen die hij enkel met zijn hoofd moet doen gaat zijn batterij snel leeg.

Hoe is het nu om te coachen met kunst, kreeg ik als vraag van een collega-coach. Weet je, het is mij om het even wat ik gebruik om iemand mee te coachen. Ik pak datgene waar voor die ander positieve energie zit. Dat kan dus een eigen schilderij zijn, maar ook koken of zijn racefiets. Waar zijn of haar ogen van gaan glimmen.

Mooi dat in dit geval een eigen kunstwerk de coachee helpt zijn probleem te doorgronden. En energie te krijgen om zijn probleem zelf op te lossen. Daar word ik zoooo blij van ;)

Fijn (lang) weekend!Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

PS Overigens is dit niet het kunstwerk van de coachee, maar iets wat ik op een van mijn vele reizen tegenkwam (en verliefd op werd)

De keuze, leven in vrijheid: boekentip!

Met Hemelvaart las ik het boek De Keuze, leven in vrijheid van Edith Eva Eger. Edith beschrijft in dit boek hoe ze als zestienjarig meisje in Auschwitz terecht kwam en na vele traumatische ervaringen de oorlog wist te overleven. Haar boodschap: lijden overkomt iedereen, maar elk mens heeft een keuze hoe hij daarop reageert. Wat er is gebeurd – in haar geval Auschwitz – kun je niet meer veranderen. Wat je wel kan veranderen is de manier hoe je daar nu mee omgaat.

Meer lezen? Klik HIER voor mijn blog daarover.
boek Edith Eva Eger

Tijd om aan je ontwikkeling te werken? Kijk een webinar!

Heb of neem jij de tijd om juist nu aan je loopbaanontwikkeling te werken, dan stuur ik je de replay van mijn webinar Jij als merk of Vergroot je werkgeluk graag gratis toe.

Wat moet je doen als je van dit aanbod gebruik wilt maken? Stuur me een mailtje: babs@verhalenvinder.com, geef aan welk webinar je wilt ontvangen en ik stuur je de link.

Mijn aanbod voorjaar 2020

Worden wie je bent
Dit is een reeks van coachgesprekken (doe ik nu online) waarna jij weer met plezier naar je werk gaat. Of dat nu je huidige baan is of een nieuwe baan. Je weet weer wat je echt leuk vindt, wat je komt brengen en waarom. Het heet niet voor niets Worden wie je bent.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus ONLINE, PERFECT OM THUIS TE DOEN
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt! Daar wil jij in 2020 toch wel van af?

Op een door jou te plannen datum: diverse trainingen
Personal branding, werkgeluk, stoppen met uitstellen, het zijn een paar voorbeelden van trainingen die ik in-company kan aanbieden voor jouw groep. Wat kan ik voor jou doen?

Jouw (online) bijeenkomst/vergadering/evenement nog beter maken?
Wil je jouw bijeenkomst professioneel aanpakken en zoek je een (online) dagvoorzitter? Met kernwoorden: daadkrachtig, verbinden, inspirerend, humor? Dan heb je me gevonden. Ik ben een echte verbinder. Ik maak graag een ‘feestje’ van bijeenkomsten: ik zorg dat alle mensen zich welkom en gehoord voelen. Dat doe ik met veel enthousiasme en een lach. Ik denk ook graag mee over de opzet van de bijeenkomst, zodat jij je doel haalt en jouw bijeenkomst nog beter wordt.

Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
spiegel
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, droombaancoach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei in loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe kan ik effectief solliciteren. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze.

Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com of bel 06-26035565.

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven, je klant bent en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet