Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

tijdelijk scherm
Een online training is als praten tegen een puber

Hoe vergaat het jou in deze online periode? Lukt het een beetje privé en zakelijk contact te houden? En tegelijk thuis en werk te scheiden? Ik vind het eerlijk gezegd nog best ingewikkeld. Op momenten dat ik echt niet gestoord wil worden hang ik een briefje met niet storen op mijn studeerkamerdeur. En voer ik een online gesprek of geef ik een webinar. Dat laatste is nog echt wennen.
Want ik zit achter mijn pc en ik praat tegen een klein lampje. Dat zijn jullie, mijn klanten die in het webinar zitten.
Dat hoop ik tenminste, dat ‘jullie’ achter dat oog zitten en niet massaal aan het koffiedrinken zijn. Mijn interactie is een bericht in de chat. Het alternatief: een Poolse landdag, met 20 of meer man in beeld en evenzoveel man die iets wil zeggen. En met wie ik het gesprek wil aangaan, want ik ben een verbinder.

En terwijl ik praat tegen dat lampje voel ik me alsof ik praat tegen mijn zestienjarige puber. Bij hem is het net zo: ik praat, er komt weinig tot geen respons en ik kan alleen maar hopen dat wat ik zeg ergens aankomt.

Toch is er hoop. Net zoals ik aan mijn puber na een paar dagen aan zijn gedrag merk dat wat ik zei hem wel heeft bereikt, zie ik in de chat en aan de berichten na afloop van het webinar dat wat ik vertelde waardevol was. Dus ik ga door. Want ik geloof erin dat wat ik mijn puber en mijn online anonieme publiek vertel niet voor niets is. Dat ik hen online inspireer tot het nemen van actie.

(en heeeeeel stiekem denk ik: wanneer mogen we weer live trainen?).

Fijn weekend en blijf gezond!Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

PS Via deze BlogBrief praat ik ook als tegen een lampje. Gelukkig krijg ik veel reacties via de mail hierop en ontstaan dan alsnog (mail- of telefoon-)gesprekken. Genieten!

Ik heb niet veel nodig(om te kunnen coachen)

Ik coach met twee flessen stroop, een pot suiker en een melkglas (zie de afbeelding). Al tafeltennissend. Bij iemand in de achtertuin. Wandelend. Online. Met twee takken. Kortom: op de plaats waar het gebeurt met de materialen die in voorhanden heb. Alles kan van pas komen. Ik pas me aan aan wat er is voor het maximale resultaat.
Daar kan ik echt van genieten. Het maakt me creatief, waardoor de energie gaat stromen en ik meer de diepte in kan gaan met mijn coachee.
En ik leer daarin, ook van andere coaches. Zo werd ik zelf online gecoacht, en de coach gebruikte een dynamische oefening terwijl we elkaar alleen zagen via de camera van de laptop. Ik heb ervaren hoe je ook online dynamische oefeningen in kunt zetten, en heb het zelf meteen ingezet in het eerstvolgende coachgesprek. Een laptop met een camera, een paar papiertjes en fantasie.

Zoals ik zei: ik heb niet veel nodig om mensen te coachen naar hun droombaan ;)
20200430_103425

Keuze uit meerdere banen: een luxe?!

Is het een luxe als je uit meerdere banen kunt kiezen? Niet per se, bleek deze week uit een gesprek dat ik met een coachee had. Hij kon maar liefst kiezen uit drie banen! En hoe kies je dan de baan die ECHT bij je past? Nou, dat kun je doen met een loopbaancoach. Ikzelf krijg de vraag vaker. Wil je lezen hoe ik dat aanpak, klik dan hier.

Mijn aanbod voorjaar 2020

Worden wie je bent
Dit is een reeks van coachgesprekken (doe ik nu online) waarna jij weer met plezier naar je werk gaat. Of dat nu je huidige baan is of een nieuwe baan. Je weet weer wat je echt leuk vindt, wat je komt brengen en waarom. Het heet niet voor niets Worden wie je bent.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus ONLINE, PERFECT OM THUIS TE DOEN
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt! Daar wil jij in 2020 toch wel van af?

NA DE CORONACRISIS:

Op een door jou te plannen datum: diverse trainingen
Personal branding, werkgeluk, stoppen met uitstellen, het zijn een paar voorbeelden van trainingen die ik in-company kan aanbieden voor jouw groep. Wat kan ik voor jou doen?

Jouw bijeenkomst/vergadering/evenement nog beter maken?
Wil je jouw bijeenkomst professioneel aanpakken en zoek je een dagvoorzitter? Met kernwoorden: daadkrachtig, verbinden, inspirerend, humor? Dan heb je me gevonden. Ik ben een echte verbinder. Ik maak graag een ‘feestje’ van bijeenkomsten: ik zorg dat alle mensen zich welkom en gehoord voelen. Dat doe ik met veel enthousiasme en een lach. Ik denk ook graag mee over de opzet van de bijeenkomst, zodat jij je doel haalt en jouw bijeenkomst nog beter wordt.

Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
spiegel
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, droombaancoach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei in loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe kan ik effectief solliciteren. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze.

Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com of bel 06-26035565.

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven, je klant bent en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet