Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

Babs first dates
Wat is de link tussen solliciteren en je eerste afspraakje?

Het televisieprogramma First dates, de UK versie wel te verstaan, vind ik amusant om naar te kijken. Meestal ben ik te druk met andere dingen om het te zien, maar de momenten dat het me lukt zak ik er echt even in weg. Ik geniet enorm van het spel van om elkaar heen draaien, aan elkaar snuffelen, ‘common ground’ zoeken. Halverwege voorspel ik graag of ze elkaar nog eens willen zien of niet. En meestal heb ik gelijk. Yesssss!

Een first date is net als solliciteren, bedacht ik me na het kijken. Je kiest er zorgvuldig voor hoe je wilt overkomen qua kleding, persoonlijke verzorging (zoals make-up of
baard, en je bedenkt (hopelijk vooraf maar soms ook ter plekke) wat je het eerste naar voren wilt brengen over jezelf. En wat je pas later of misschien wel nooit wilt melden. Uit alle informatie over jezelf pak je die delen die passen bij de persoon tegenover je.

En in het geval van solliciteren: die passen bij de organisatie EN die laten zien wie jij bent. Vervolgens gaat het spel beginnen. Pas je bij elkaar, heb je een klik, zie je allebei mogelijkheden? Of zeg je ja tegen elkaar om de verkeerde redenen? Denk aan niet langer alleen willen zijn c.q. de vacature opgevuld willen hebben.

Ik heb thuis wel eens gekscherend geroepen dat ik een datingbureau zou kunnen hebben als ik geen droombaancoach was. Maar eigenlijk komt mijn werk aardig in de richting. Het verschil is dat ik maar 1 partij ken (de sollicitant), maar ik kan die partij wel heel goed voorbereiden op de first date. Dat doe ik door samen het verhaal van de coachee naar boven te halen, zodat hij of zij zich 100% als zichzelf kan presenteren. Ik doe niet aan passend maken J Je kan hier en daar wel concessies doen voor een baan, maar niet jezelf verloochenen. En ook daar op let ik heel goed!

Wil jij ook op first date bij een andere werkgever en kun je advies van een matchmaker gebruiken? Je weet me te vinden!

Fijn weekend en blijf gezond!Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

Tijd voor loopbaanontwikkeling: de trends

Woensdag gaf ik een radio interview, en daar werd me gevraagd of ik op het gebied van loopbaanontwikkeling trends zie sinds de lockdown. Die zie ik zeker. Grofweg is er een splitsing in twee typen mensen. Enerzijds zijn er de mensen die het maar even over zich heen laten komen, hun weg proberen te vinden en zich staande proberen te houden in alle hectiek van thuis/anders werken, eventueel kinderen thuis, mantelzorg en andere zaken. Anderzijds zie ik de mensen die, doordat veel vrijetijdsmogelijkheden zoals concerten, sportwedstrijden en feestjes wegvallen, bewust de tijd nemen om na te denken over hun loopbaan. Ze vragen zich af: vind ik mijn werk eigenlijk nog wel zo leuk? Wil ik na de lockdown nog wel zo lang reizen elke dag? Is er meer te halen uit mijn werk? Wat wil en kan ik nu écht?
Uit die laatste groep mensen krijg ik ineens meer nieuwe klanten. Wat ik aan hen merk is dat ze snel vooruit willen: elke week een coachgesprek in plaats van een keer per twee of drie weken. Ze hebben namelijk tussen de gesprekken door meer gelegenheid om aan de slag te gaan met de opdrachten die ik hen geef. Zo kunnen ze eerder op een first date ;) En als dat digitaal is, bereid ik hen daar op voor.
In het radio interview werd ook naar mijn ontstekkertips gevraagd. Heb je ze eerder gemist, dan kun je ze hier lezen. Want hoe je deze periode ook doorkomt: alles is goed!
blog-kiezen-is-ook-verliezen

Mijn aanbod voorjaar 2020

Worden wie je bent
Dit is een reeks van coachgesprekken (doe ik nu online) waarna jij weer met plezier naar je werk gaat. Of dat nu je huidige baan is of een nieuwe baan. Je weet weer wat je echt leuk vindt, wat je komt brengen en waarom. Het heet niet voor niets Worden wie je bent.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus ONLINE, PERFECT OM THUIS TE DOEN
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt! Daar wil jij in 2020 toch wel van af?

NA DE CORONACRISIS:

Op een door jou te plannen datum: diverse trainingen
Personal branding, werkgeluk, stoppen met uitstellen, het zijn een paar voorbeelden van trainingen die ik in-company kan aanbieden voor jouw groep. Wat kan ik voor jou doen?

Jouw bijeenkomst/vergadering/evenement nog beter maken?
Wil je jouw bijeenkomst professioneel aanpakken en zoek je een dagvoorzitter? Met kernwoorden: daadkrachtig, verbinden, inspirerend, humor? Dan heb je me gevonden. Ik ben een echte verbinder. Ik maak graag een ‘feestje’ van bijeenkomsten: ik zorg dat alle mensen zich welkom en gehoord voelen. Dat doe ik met veel enthousiasme en een lach. Ik denk ook graag mee over de opzet van de bijeenkomst, zodat jij je doel haalt en jouw bijeenkomst nog beter wordt.

Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
spiegel
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, droombaancoach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei in loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe kan ik effectief solliciteren. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze.

Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com of bel 06-26035565.

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet