Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

black-friday-2894131_1920
Black Friday schaamte...

Ik heb geen vliegschaamte. Geen autorijschaamte. Uberhaupt steeds minder schaamte naarmate ik ouder word, nu ik er over nadenk. Maar ik krijg wel steeds meer last van Black Friday schaamte. Wat is dat, Black Friday schaamte, hoor ik je denken. Dat is het gevoel dat je bekruipt iedere keer als je een aanbieding hoort of leest om weer iets te kopen, en dan nu met grote korting. Zeker, de economie moet rollen, en ik draag zeker mijn steentje bij. Vooral op het gebied van schoenen ;) Maar kom op, toch niet alles in dit leven draait om kopen en hebben?

De bedoeling van Black Friday is dat we er met zijn allen zo opgewonden van raken dat dit de dag is om onze koopslag te slaan dat we ook daadwerkelijk kopen. Veel kopen. En daar word ik stil van. En verdrietig. Het voelt voor mij zo NIET goed om hebberig en koperig te zijn vanwege die dag.
En ik merk dat alle bedrijven die meedoen in mijn hoofd op een soort zwarte lijst terecht komen. Ah, weer een partij die kopen stimuleert. Kortom: een gevalletje Black Fridayschaamte.

Nou is mopperen 1 ding, er iets aan doen iets anders. Mopperen kan iedereen. Dus heb ik bedacht: wat kan IK nu doen tegen mijn Black Friday schaamte? Nou, eigenlijk heel simpel: ik geef 1 gratis loopbaancoachsessie weg. Gratis. Wel hebben en niet kopen. Een moment van mij voor jou van reflectie en bezinning: een uur lang een coachgesprek in Barendrecht of via Skype.

Wil jij hiervoor in aanmerking komen, stuur me dan voor 20 december een mailtje met je naam en je motivatie. De winnaar krijgt persoonlijk bericht. Iedereen die reageert krijgt sowieso mijn werkgelukmeter toegestuurd. Hiermee kun je heel simpel testen hoe het met jouw werkgeluk gesteld is.

Fijn weekend!Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

Een moeilijk gesprek oefenen in een veilige omgeving

Vorige week en deze week heb ik voor een organisatie leidinggevenden geholpen om moeilijke gesprekken te voeren met medewerkers (zie actiefoto hieronder). Denk aan het opstarten van verbetertrajecten of zelfs ontslag. Deze gesprekken vonden plaats in groepsverband, in een veilige omgeving.

Wat heb jij hier aan?
> ik ben in te zetten voor jouw organisatie in jouw programma als trainingsacteur
> ik kan met een collega-coach een workshop op maat maken voor jouw bedrijf/team/afdeling
> en je kan mij natuurlijk inhuren om 1-op-1 een voor jou moeilijk gesprek op je werk te oefenen.

Eerst oefenen maakt zoveel verschil! Zelfs de deelnemers die zeiden "ik hou niet zo van rollenspellen, ik vind dat altijd zo'n toneelstukje" hadden de gesprekken als waardevol ervaren.
trainingsacteur

Agenda van trainingen op basis van open inschrijving

17 januari 2020 Workshop Jij als merk (Dordrecht) 9 - 16.30 uur
Jij als merk is DE training voor professionals die verder willen groeien, en die er bewust voor kiezen zichzelf als een sterk merk neer te gaan zetten. Na deze training kun je jezelf daadkrachtig en helder profileren. Je kent je talenten en kwaliteiten en weet hoe je die optimaal over het voetlicht kunt brengen. Interne en externe opdrachtgevers weten precies voor welke opdrachten ze bij jou moeten aankloppen.
Kijk voor meer info over Jij als merk op mijn website.

27 maart Masterclass Design-your-new-job (Overveen) 9 - 17.30 uur
Kost jouw werk energie in plaats van dat het je energie oplevert? Je wilt eigenlijk ander werk, maar weet je niet wat. Je kent immers je passie niet. Bovendien heb je het veel te druk. Je weet stiekem ook wel dat het anders moet, maar het ontbreekt je aan energie en je maakt geen werk van je volgende loopbaanstap. Wil je daar een volle dag intensief mee aan de slag (inclusief een follow-up gesprek), dan is de eendaagse training Design-your-new-job perfect voor jou.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt!


Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet