Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

DSC3798
Ben jij wel of (nog) niet slim?
Ik heb een theorie over werkgeluk. Daarin zie ik namelijk een driedeling van mensen: drie categorieën mensen die anders omgaan met hun eigen werkgeluk. Die driedeling is als volgt: hele slimme mensen, heel erg niet-slimme mensen en een categorie daartussen. Die noem ik de nog niet slimme mensen. De eerste categorie is dus de hele slimme mensen. Zij weten hoe ze hun werkgeluk kunnen vergroten op het moment dat ze op een dood spoor zitten qua werk. Hun mindset is zodanig dat ze zichzelf als een Houdini bevrijden van hun lot.
De niet-slimme mensen zien geen uitweg. Ze roepen ook geen hulp in en ‘zitten hun lot uit’. Dat zijn de mensen die jaar in jaar uit met de pest in hun lijf naar het werk gaan, de week ‘doormidden zagen’ en aftellen naar weekend, vakantie en pensioen. Die ter plekke zouden stoppen met hun werk als er geen financiële noodzaak was.

Jij bent wel slim toch? Lees hier de rest van mijn blog. Wil je liever de video zien, kijk dan hier.

Fijn weekend,
Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

Big 5 for life

Ik heb recent een lijst opgesteld. Een lijst met dingen waar ik mijn tijd aan wil besteden: mijn Big 5 for life. Een soort bucketlist, maar dan zonder naderende dood (ga ik maar van uit) en zonder afvinken. Want van deze lijst wil ik elke dag ‘eten’ en niet eenmalig.

Meer lezen over de Big 5 en de mijne zien? Klik hier. En als je hulp nodig hebt bij het samenstellen van jouw Big 5, bel (06-26035565) of mail me dan: babs@verhalenvinder.com
olifanten

Krijg jij de klussen die je wilt krijgen?

Wees eens heel eerlijk (tegen jezelf): krijg jij op je werk altijd de klussen waar je energie van krijgt? Of mag jij die dingen doen die andere mensen niet (meer) willen doen? Hoe komt het toch dat andere mensen wel de leuke opdrachten krijgen en jij niet?

Laat ik je dan nog 1 vraag stellen: steek jij je vinger op als er werk verdeeld wordt, maak jij kenbaar waarvoor mensen bij jou moeten zijn?

Ik kom het vaak tegen bij mijn coachees dat ze (te) bescheiden zijn. Mijn baas weet wel dat ik promotie wil’, ‘ze weten toch wat ik allemaal kan?’ en meer van dat soort opmerkingen.

Het keiharde antwoord op die vraag is NEE. Nee, jouw baas weet niet wat jij wilt en waar je goed in bent, tenzij je hem dat vertelt en laat zien. Hij of zij is namelijk niet helderziend. En dat geldt voor alle mensen die klussen te verdelen hebben ;) Dus: be good AND TELL ABOUT IT. Ik heb er al eerder een blog over geschreven. Dat laatste deel (tell about it) wordt namelijk vaak vergeten.

Wat helpt is jezelf profileren als een merk. Dan word je zichtbaar voor werk wat je leuk vindt en waar je goed in bent, zoals:
  • Marianne die gedegen onderzoek kan doen naar klantgedrag
  • Henk die je moet hebben als je een expert zoekt op het gebied van overnames van kleine bedrijven
  • Thomas die alles weet van sociale uitkeringen.
Vul maar in. Weten mensen waar JIJ goed in bent? Weet je dat zelf eigenlijk precies? Zodra je dat weet kun je vertellen wat je wilt – aan al die mensen die niet helderziend zijn.

Op 13 maart organiseren Annette Bezemer en ik de training Jij als merk. Na die dag weet jij precies van wat voor type werk jij gelukkig wordt en waar en hoe je dat moet laten zien.

In het kader van werkgeluk: als je slim wilt worden: kom dan naar de training. Als je al slim bent en het anderen ook gunt, tip hen dan voor deze workshop. Alvast dank :)

Jij als merk header FB

Agenda van trainingen in voorjaar 2020

13 maart Workshop Jij als merk (Dordrecht) 9 - 16.30 u
Jij als merk is DE training voor professionals die verder willen groeien, en die er bewust voor kiezen zichzelf als een sterk merk neer te gaan zetten. Na deze training kun je jezelf daadkrachtig en helder profileren. Je kent je talenten en kwaliteiten en weet hoe je die optimaal over het voetlicht kunt brengen. Interne en externe opdrachtgevers weten precies voor welke opdrachten ze bij jou moeten aankloppen.
Kijk voor meer info over Jij© als merk op mijn website.

27 maart Masterclass Design Your New Job (regio Haarlem) 9 - 17.30 uur
Kost jouw werk energie in plaats van dat het je energie oplevert? Je wilt eigenlijk ander werk, maar weet je niet wat. Je kent immers je passie niet. Bovendien heb je het veel te druk. Je weet stiekem ook wel dat het anders moet, maar het ontbreekt je aan energie en je maakt geen werk van je volgende loopbaanstap. Wil je daar een volle dag intensief mee aan de slag (inclusief een follow-up gesprek), dan is de eendaagse training Design-your-new-job perfect voor jou.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt! Daar wil jij in 2020 toch wel van af?

Op een door jou te plannen datum: diverse trainingen
Personal branding, werkgeluk, stoppen met uitstellen, het zijn een paar voorbeelden van trainingen die ik incompany kan aanbieden voor jouw groep. Wat kan ik voor jou doen?

Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
spiegel
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, loopbaancoach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze.

Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com of bel 06-26035565

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet