Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

Blog passie jan 20
Passie, lef of korte termijn denken?
Afgelopen week was ik bij een balletvoorstelling: de Notenkraker. Ik zat daar vol bewondering te kijken naar de fysieke kunsten die ze vertoonden. Het waren allemaal jonge mensen die dansten. En ineens dacht ik: dat dansen gaan zij niet hun hele werkzame leven doen.
Er komt een moment dat ze niet meer kunnen dansen en om moeten schakelen naar ander werk. Wat heeft hen ertoe gebracht om voor een baan te kiezen waarvan ze tevoren wisten dat ze dat niet eindeloos vol zouden kunnen houden? Is dat passie voor het dansen? Is dat lef? Zo van: ik zie het tegen die tijd wel? Of zouden ze er helemaal niet bij stilgestaan hebben, en zouden ze alleen de korte termijn gezien hebben?

Anders dan bij profvoetballers zullen de meeste balletdansers daarna nog een baan nodig hebben om in hun levensonderhoud te voorzien. Zij worden gedwongen op een bepaald punt in hun leven een switch te maken naar ander werk. Werk dat in het verlengde ligt van dansen, of misschien iets heel anders.

Zij hebben geen keuze. Jij wel. Niet meer dan 60% van de werkenden heeft een baan waarvoor hij of zij is opgeleid. Die hebben de switch dus ook al gemaakt. Jij hebt meer vrijheid om andere wegen in te slaan dan je misschien denkt. Wat zou het je waard zijn om fluitend naar je werk te gaan, om (weer) energie te krijgen van je werk en het gevoel te hebben dat je alles wat in je zit volledig kunt benutten?

En wat heb je nodig of waar moet je juist van af om te gaan onderzoeken waar jij wel blij van wordt? Passie, lef of korte termijn denken?

Heb ik iets geprikkeld bij je? Ik hoor het graag! Fijn weekend,
Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

Coachfinder: ik ben erbij!

Per januari heb ik me aangesloten bij CoachFinder. Dit is een initiatief van Psychologie Magazine. Zij vinden (net als ik) coaching een belangrijke stap in zelfontwikkeling. Maar de juiste coach vinden blijkt nog niet zo eenvoudig. Coachfinder helpt in de zoektocht naar je ideale coach. Met meer dan 500 aangesloten coaches is dit het grootste coachplatform van Nederland. Dus daar maak ik graag onderdeel van uit. Neem gerust een kijkje op mijn profiel: https://www.coachfinder.nl/coach/babs-mouton/
Keurmerk-Coachfinder-geverifieerd-150x150-1

Hoe bloe was joe Monday?

In goed Engels: hoe bloe was joe Monday?
Ik stapte maandagmorgen met mijn blauwe vest en blauwe schoenen in mijn blauwe auto. Blauw is namelijk mijn lievelingskleur! Dus Blue Monday: voor mij is het elke maandag blue monday :)
Voor al die mensen die minder dol zijn op #bluemonday: op Instagram post ik berichten met mooie (eigen) foto's met de hashtag #gelukvandedag. Hopelijk word jij daardoor een beetje minder blue
https://www.instagram.com/babsmouton/
Blue monday

Agenda van trainingen op basis van open inschrijving

13 maart Workshop Jij als merk (Dordrecht) 9 - 16.30 u
Jij als merk is DE training voor professionals die verder willen groeien, en die er bewust voor kiezen zichzelf als een sterk merk neer te gaan zetten. Na deze training kun je jezelf daadkrachtig en helder profileren. Je kent je talenten en kwaliteiten en weet hoe je die optimaal over het voetlicht kunt brengen. Interne en externe opdrachtgevers weten precies voor welke opdrachten ze bij jou moeten aankloppen.
Kijk voor meer info over Jij© als merk op mijn website.

27 maart Masterclass Design Your NewJob (Overveen) 9 - 17.30 uur
Kost jouw werk energie in plaats van dat het je energie oplevert? Je wilt eigenlijk ander werk, maar weet je niet wat. Je kent immers je passie niet. Bovendien heb je het veel te druk. Je weet stiekem ook wel dat het anders moet, maar het ontbreekt je aan energie en je maakt geen werk van je volgende loopbaanstap. Wil je daar een volle dag intensief mee aan de slag (inclusief een follow-up gesprek), dan is de eendaagse training Design-your-new-job perfect voor jou.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt! Daar wil jij in 2020 toch wel van af?


Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
spiegel
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, loopbaancoach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze.

Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com of bel 06-26035565

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet