Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

Blog roodkapje leert hulp vragen
Je kent vast het sprookje van Roodkapje, het meisje dat naar haar zieke oma in het bos gaat om eten te brengen en dan door de wolf wordt opgegeten. Hier volgt het alternatieve sprookje van Roodkapje en het zakmes.

Pas was ik Roodkapje, tijdens een anders-dan-anders voorstelrondje bij een training voor coaches.
Allemaal moesten we in de huid van een personage uit een boek, film of sprookje kruipen en een beeld neerzetten van onszelf als die persoon. Het was een laagdrempelige manier om te komen bij wie je bent, waar je naar verlangt en wat je mist. Ik koos Roodkapje (of koos Roodkapje mij?!). Daar ontstond het sprookje Roodkapje en het zakmes.

Al snel bleek uit de verschillende verhalen van de andere deelnemers dat hulp vragen een ‘dingetje’ kan zijn. Ook bij mij als Roodkapje: nadat ik door mijn moeder naar oma was gestuurd met een mandje eten bleek ik niet zomaar mijn moeders opdracht uit te voeren. Ik gunde mezelf enige burgerlijke ongehoorzaamheid door lekker door dat bos te dwalen. Huiswerk maken zat er niet meer in die middag, dus dan maar heerlijk struinen en bloemen plukken. Uiteindelijk bleek ik plichtsgetrouw genoeg om de spulletjes af te leveren bij mijn zieke oma, maar daar werkte ik me nog even in de nesten. Ik was nog zo met mijn gedachten bij dat heerlijke bos dat ik niet zo goed naar mijn oma keek. Eigenlijk helemaal niet zeg maar. Dus toen de wolf toesloeg en mij oppeuzelde was dat best een naar einde van mijn wandeling. Gelukkig ben ik een meid die op haar toekomst is voorbereid en heb ik altijd een zakmesje mee. Dus eenmaal in de buik van de wolf deed ik na wat ik al heel vaak op tv had gezien bij politieseries: ik sneed de stakker van binnenuit aan stukjes en stapte er samen met oma uit. Eind goed al goed.

De vraag is nu: waaróm deed ik dat? De jager stond erbij, die had met gemak voor mij en oma de wolf kunnen opereren. Maar nee, deze Roodkapje moest het weer ‘zelluf doen’. In dit geval met een zakmesje ;) Wat ik net al zei: hulp vragen is voor meer mensen een obstakel. Redenen kunnen zijn: bang voor afhankelijkheid, niemand tot last willen zijn, jezelf niet goed genoeg vinden om hulp te krijgen, vul maar in.

Ik heb van mijn Roodkapje-met-zakmes verhaal geleerd dat ik hulp mág vragen, dat daar niks zwaks of afhankelijks aan is. Andersom vind ik hulp geven iets natuurlijks, en vind de ander dan niet slap. Roodkapje leert dus hulp vragen.
Wie ben jij en wat is jouw verhaal? Wat is jouw verlangen, jouw gemis? En hoe klinkt jouw sprookje? Ik heet niet voor niets Verhalenvinder... Stuur gerust een reactie of deel het met me in een gratis kennismakingsgesprek. Een afspraak is zo gemaakt via babs@verhalenvinder.com.Hartelijke groet,

Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

PS weet je iemand voor wie deze BlogBrief ook interessant is? Stuur hem dan gerust door!

Wist je dat...

  • de Kanjerbeker op 30 mei is verhuisd naar Paulien Bats in Groningen? Deze kanjer is al weer aan het broeden op de opvolger, maar mag er eerst zelf van genieten. Ze kent zoveel kanjers dat ze het liefst wel 30 bekers wil uitreiken, dus dat belooft wat :)
  • Annette Barel en ik vanaf nu ook diverse workshops aanbieden op locatie met een lief vintage VW busje? Met dit busje in de hoofdrol helpen we jou spelenderwijs te ontdekken wie je echt bent. Leuk met vrienden, relaties en/of personeel, en zeer origineel
  • Annette en ik binnenkort op diverse plaatsen in Dordrecht en Barendrecht te vinden zijn om te testen hoe gelukkig jij bent? We kondigen dit aan via de Verhalenvinder Facebookpagina. Dus kom je ons tegen, loop dan gerust eens langs onze bus!
workshop op jouw locatie

Agenda van activiteiten voor het najaar van 2018

12 september Workshop Eerste hulp bij een (andere) baan
Je zoekt een (andere) baan. Je weet niet precies wat je wilt, maar je weet wel dat het anders moet. Nu kom je niet goed uit de verf. Hoe pak je dat aan? Kom dan naar deze workshop! Hier krijg je inzicht in wat je kunt en wilt, zodat jij weet wat voor banen echt bij je passen en hoe je die gaat vinden.

Reacties van enkele deelnemers:
“Op een eigenlijk heel simpele manier heb ik ontdekt waar ik goed in ben en wat voor werk ik precies zoek.”
“Dit was heel verhelderend en inspirerend!”
“Ik weet nu welke kwaliteiten ik kan aanbieden aan een werkgever en aan welke eisen voor mij een volgende baan moet voldoen. Ik kan nu heel gericht zoeken en heb meer lef gekregen."

Meer info over de workshop staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
Aanmelden kan via babs@verhalenvinder.com

Binnenkort volgen de data voor de workshops van dit najaar. De workshops die ik aanbied zijn onder andere: Stoppen met Uitstellen en Van Dromen naar Doen. Dus wil je eindelijk eens af van dat eeuwige uitstellen en eindelijk je droom realiseren, dan zijn dit DE workshops voor jou.

20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik organiseer workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor particulieren, instellingen en bedrijven.

Daarnaast coach ik mensen met vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedragspatronen die me belemmeren. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram

Over Verhalenvinder Blogbrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet