Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

Blog keuzestress loopbaan
Ben ik jouw keuzehulp bij loopbaanstress?

Stel, je bent in de luxepositie dat je kunt kiezen uit twee banen. Op papier zijn ze redelijk vergelijkbaar. Hoe maak je dan een keuze? Recent had ik twee coachees die zich met de vraag meldden: kun je me helpen een keuze te maken? Ja, dat kan ik.
Met de ene coachee ging ik wandelen. Toen we bij een splitsing kwamen vroeg ik haar: links is optie A, rechts is optie B. Waar gaat nu je voorkeur naar uit? Haar lichte voorkeur was links. We gingen linksaf. Ik vroeg haar op mijn vragen te antwoorden alsof ze gekozen had voor die optie. Ze kon de baan daarmee voor zichzelf concreter maken. Daarna hebben we het rechterpad genomen en heb ik de andere optie uitgevraagd. Tot slot hebben we de balans opgemaakt. Ondanks het feit dat de coachee tijdens het wandelen (in haar woorden) ‘niks had’ met het doorvoelen van de opties gaf ze later aan dat het toch wel verhelderend was geweest om letterlijk de mogelijke carrièrepaden te bewandelen.

Tijdens het gesprek met de andere coachee was het te slecht weer om naar buiten te gaan. Maar niet getreurd: ook binnen kun je bij je gevoel komen. Ik heb hem eerst uit een lijst met waarden die waarden laten kiezen die hij belangrijk vond in zijn werk. Daarna zijn we per optie nagegaan in hoeverre die terugkwamen in de twee banen. Niet alleen door erover te praten, maar tevens door hem letterlijk op de twee opties te laten staan. De lichaamshouding, blik en ademhaling was merkbaar verschillend.
Bij doorvragen op de waarden kwam naar boven dat voor hem het allerbelangrijkst was zich onderdeel van een team te voelen. Geaccepteerd te worden zoals je bent. Bij de ene baan zat dat wel snor, bij de andere was dat (nog) een groot vraagteken. De coachee kwam zelf met opties om die onduidelijkheid weg te nemen. Top! Aan het einde van het gesprek zei hij: “Wat we besproken hebben is eigenlijk niks nieuws voor mij, ik wist dit diep van binnen al.”

En daar zit de crux: ik kan niks naar boven halen wat niet al in je zit. Ik ben goed in datgene naar boven halen wat je al wel weet maar wat je met mijn hulp ineens duidelijk gaat zien – en gaat voelen. Kan ik ook jouw hulp zijn? Laat het me weten :)

Fijn weekend!Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

Na coaching of training: wat nu?

Stel, je hebt een coachtraject afgerond of een training gevolgd. In het begin ben je nog vastberaden om wat je hebt geleerd vast te houden. Maar door de dagen, weken, maanden heen merk je dat je inzichten wat vervagen, en je weer overgaat tot de orde van de dag. Je vervalt terug in je oude patronen en langzaam komt de reden voor coaching of training weer terug.

Herkenbaar? Lees hier mijn blog verder.
groeispiraal

Agenda van trainingen op basis van open inschrijving

17 januari 2020 Workshop Jij als merk (Dordrecht) 9 - 16.30 uur
Jij als merk is DE training voor professionals die verder willen groeien, en die er bewust voor kiezen zichzelf als een sterk merk neer te gaan zetten. Na deze training kun je jezelf daadkrachtig en helder profileren. Je kent je talenten en kwaliteiten en weet hoe je die optimaal over het voetlicht kunt brengen. Interne en externe opdrachtgevers weten precies voor welke opdrachten ze bij jou moeten aankloppen.
Kijk voor meer info over Jij als merk op mijn website.

Februari Masterclass Design-your-new-job (Overveen) 9 - 17.30 uur
Kost jouw werk energie in plaats van dat het je energie oplevert? Je wilt eigenlijk ander werk, maar weet je niet wat. Je kent immers je passie niet. Bovendien heb je het veel te druk. Je weet stiekem ook wel dat het anders moet, maar het ontbreekt je aan energie en je maakt geen werk van je volgende loopbaanstap. Wil je daar een volle dag intensief mee aan de slag (inclusief een follow-up gesprek), dan is de eendaagse training Design-your-new-job perfect voor jou.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt!


Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet