Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

Babs
Jaren heb ik ‘doorgedouwd’ met mijn werk. Doorgaan, aanpakken, bezig blijven, huppekee. Geen zee te hoog voor mij. Geen tijd om me moe te voelen, ik was altijd in de benen.
Heb me zelden met mijn hart afgevraagd of ik iets wel wilde, deed alles vanuit mijn hoofd. En dat in combinatie met een jong gezin, gaan met die banaan!

De laatste paar jaar sta ik mezelf toe te voelen. Voelen wat me energie geeft en wat me energie kost. Zowel thuis als met mijn werk. Dat leidt tot bijzondere situaties.
Want als je eenmaal gevoeld en uitgesproken hebt dat je ergens geen energie van krijgt, dan is doordouwen / gaan met die banaan / huppekee geen optie meer. Het lukt eenvoudigweg niet meer. Alsof ik blokkeer. Mijn hele lijf wordt zwaar, mijn rug en schouders doen zeer, mijn ogen worden droog.

Ik vond dat allemaal maar eng. En ongemakkelijk. Ging nog meer aanpakken/huppekee/bezig blijven. En mijn lijf maar protesteren. Harder werken. Lijf ging meer tegenstribbelen. Het werd écht ongemakkelijk. Dat ging pas beter toen ik ging erkennen dat ik niet van alles energie kreeg. Het ging benoemen. Naar mezelf en naar mijn omgeving. Toen kwam de rust en de ruimte die mijn lijf zo nodig had. En die mijn hart zo nodig had. Dat ging niet vanzelf. Lees hiervoor ook een eerdere blog van mij hierover. Ook coaches laten zich coachen als ze slim zijn, en met hulp van mijn eigen coach heb ik (met bloed, zweet en tranen) huppekee / gaan met die banaan achter me kunnen laten. Zodat ik een nog betere coach kon worden.

Voelen geeft ongemak. Zeker waar. En daarna zoveel ruimte. Dus doordouwer / aanpakker / bezig blijver: ben je klaar voor ongemakkelijkheid?

Hartelijke groet,Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

PS Last minute tip voor Mioederdag: de online training Maak korte metten met je innerlijke criticus.

Wie gun jij de regie (terug) over zijn eigen loopbaan?

Ik heb nu een aantal trainingen Design Your New Job van Marcella van Doorn als co-trainer mee mogen maken. Het valt me op dat de deelnemers aan de training een aantal dingen met elkaar gemeen hebben. Ze staan aan het begin van de verkenning van hoe ze hun werk leuker kunnen maken of een baan kunnen vinden waarvan ze wel gelukkig worden. Ze besluiten eindelijk eens om een dag de tijd te nemen om de verkenning te starten. Ze kunnen veel meer dan ze tot nu toe dachten. En ze staan open voor verandering en zelfreflectie.

Sommige deelnemers gooiden het roer totaal om na de training, anderen zagen juist weer kansen om hun huidige baan weer met energie in te vullen. In alle gevallen namen ze de regie terug op hun eigen loopbaan.

Wie gun jij dit? Collega, connectie, vriend, jezelf?! Als jij of degene die jij tipt deelneemt aan de training op 21 juni in Overveen en je opgeeft voor 21 mei, dan sturen we jou/jullie het super waardevolle e-book Ontwerp je leven van Bill Burnett en Dave Evans.

Kanjerbeker vandaag naar Zwijndrecht

De Kanjerbeker is vandaag overhandigd aan Christine Rouwendaal uit Zwijndrecht. Christine staat ondanks groot verdriet sterk in het leven, en onderneemt allerlei dingen om anderen blij te maken. Lenny de Jonge, alweer de elfde kanjer sinds de start van de actie in 2017, had besloten dat de beker door moest naar Christine.

Lenny zegt over Christine: “Ik ken veel mooie vrouwelijke kanjers maar Christine is een hele bijzondere vrouw. Zij heeft 4 kinderen. Een dochter en 3 zonen waarvan haar oudste zoon jaren terug op een vreselijke manier is verongelukt. Ondanks haar grote verdriet staat zij heel sterk in het leven. Ze is heel positief en tovert bij mensen (kinderen) een glimlach op hun gezicht. Ze heeft voor minima kindjes schilderijtje gemaakt en is vaak te vinden op schoolfeestjes om kinderen gratis te schminken. Allemaal vanuit haar hart om anderen blij te maken. Ik vind het echt een Superkanjer en daarom gun ik haar de beker. “ Lenny besluit: “Zij verdient het om in het zonnetje gezet te worden.” Hieronder Christine met de Kanjerbeker.
Christine

Agenda van trainingen 2019

21 juni en 11 oktober Training Design-your-new-job (Overveen) 9 - 17.30 uur
Kost jouw werk energie in plaats van dat het je energie oplevert? Je wilt eigenlijk ander werk, maar weet je niet wat. Je kent immers je passie niet. Bovendien heb je het veel te druk. Je weet stiekem ook wel dat het anders moet, maar het ontbreekt je aan energie en je maakt geen werk van je volgende loopbaanstap. Wil je daar een volle dag intensief mee aan de slag (inclusief een follow-up gesprek), dan is de eendaagse training Design-your-new-job perfect voor jou.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt!


Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet