Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

4 ontwerpen voor huizen
Wat kun je leren van een designer? Die vraag werd mij gesteld aan het begin van de training Design Your New Job, die ik vandaag gaf samen met Marcella van Doorn. We hebben de deelnemers geleerd hoe ze meer kunnen denken en doen als een ontwerper in hun loopbaan, maar hoe passen wij dit zelf nu toe?
Terechte vraag. Practise what you preach ;) Sinds drie jaar heb ik een baan in loondienst als communicatieadviseur/coach in combinatie met een eigen bedrijf in coaching. Terugkijkend op die jaren heb ik een heleboel dingen uitgeprobeerd, geadopteerd of juist aan de kant gezet. En ben ik veel met mensen in gesprek over loopbanen en hun waarom. Voor mijn bedrijf Verhalenvinder bijvoorbeeld zat ik eerst meer op de koers van life coaching, en richt ik me nu op loopbaancoaching. Kwestie van uitproberen, voelen wat bij me past en durven kiezen voor dat gevoel. Loslaten was nog best een ding, want je weet wel wat je hebt maar niet wat je krijgt. Nu ik het meer doe krijg ik er ook echt plezier in om de zaken meer op zijn beloop te laten en echt te kiezen voor waar ik blij van word. Ook de mix van loondienst en eigen bedrijf heeft wat wikken en wegen opgeleverd. Mijn eerste ingeving qua urenverdeling was niet wat bij me paste, dus heb ik dat weer bijgesteld.

Mijn grootste voorbeeld qua design denken is een van mijn beste vriendinnen. Ruim 25 jaar na het afronden van haar studie, na een lange carrière en een goed salaris als leidinggevende, heeft ze ervoor gekozen om een hele andere studie te gaan doen. Iets wat ze eigenlijk altijd al wilde, maar waar ze vroeger de ruimte niet voor kreeg. Die ruimte heeft ze een aantal jaren geleden genomen: ze heeft haar baan opgezegd en is terug gegaan naar de collegebanken. Jarenlang. Tussen mensen die qua leeftijd haar kinderen hadden kunnen zijn. Ze is inmiddels afgestudeerd en werkzaam als architect. Zij past(e) het ontwerpen in haar loopbaan zowel letterlijk als figuurlijk toe: zie de schetsen op de foto.

Zo drastisch hoeven jij en ik het niet te doen, maar onthoud wel: er is altijd meer dan één oplossing voor iets. Jezelf erin trainen om dat te zien en jezelf meer ruimte te gunnen, dat gun ik jou. Want ik weet wat het verschil is!

Hartelijke groet,
Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

PS Ook een (hilarisch) voorbeeld van hoe je het NIET aan moet pakken als je dingen wilt gaan uitproberen: een video van prinsesje Petronella die dj wil worden ;)

Op de tweesprong tussen moeten en willen

Een van de leukste boeken die ik pas gelezen c.q. gekeken heb is het boek van Elle Luna met de titel: Op de tweesprong van moeten en willen, wat doe je en wat wil je echt? Ik zeg met opzet gekeken, want het is een leesboek met veel mooie, duidelijke en soms rake (lees pijnlijke) tekeningen. Die tweesprong zie ik haast altijd bij mijn coachees. Wellicht is dit boek ook een feest der herkenning voor jou. Hieronder een impressie van de inspirerende inhoud van het boek.

PhotoGrid_1553790930893

Ken jij jouw innerlijke criticus? Test het hier!

Hoe is het met die zeurstem in jouw hoofd? Je weet wel, dat stemmetje dat zegt: kan jij dat wel, wat zullen ze wel niet van je denken, wat doe je dat raar, je ziet er niet uit. Zie het als de volumeknop op de radio: hij kan harder en zachter. Dat heb je zelf in de hand door aan de knop te draaien. Zo werkt het bij je innerlijke criticus ook. Harder, zachter, jij bent de baas. En als je dat niet bent kun je het worden. Hoe? Door mijn online minitraining Maak korte metten met je innerlijke criticus aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: slechts 24,95.

Wat zijn nu de kenmerken van een innerlijke criticus? Bekijk ze hier.
Wil jij weten hoe sterk jouw innerlijke criticus is?! Test het hier.

20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei. Ik doe dit voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram

Over Verhalenvinder Blogbrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet