Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

Blog de laatste
Mijn laatste... ik stel het zo lang mogelijk uit...
Nee, dit is niet mijn laatste BlogBrief of blog. Ik heb het over de Netflix serie The Crown. Nadat ik als een van de laatste volwassenen in Nederland onder (behoorlijke) druk van mijn gezin ‘aan de Netflix’ was geraakt, ben ik pas na een paar weken gestart met kijken. In dit geval naar de serie The Crown, de serie over de eerste jaren van Elizabeth als koningin van Groot-Brittannië.
Ik ben nu bij seizoen 2, aflevering 9. Er zijn maar twee seizoenen gemaakt, met ieder tien afleveringen. Ik nader dus het einde, en dat wil ik niet. Als ik die laatste aflevering eenmaal gekeken heb, dan is het klaar met Elizabeth (of Lillibet, zoals Philip haar noemt).

Ik ben gaan kijken omdat veel mensen zeiden dat dit een goeie serie was. Ik heb niet zoveel op met Elizabeth. Ik vind haar een bemoeizuchtige en starre vrouw, die vooral de pret bederft voor veel mensen om haar heen. Maar door het kijken naar The Crown kreeg ik meer begrip voor haar. Ik ging zelfs een beetje van haar houden, en ook van haar wel heeeel erg bekakte Engelse uitspraak. Begreep haar keuzes, hoe moeilijk die soms ook waren.

Haar vader vond het maar niks, koning zijn. Verplicht nummer, omdat zijn broer er geen zin in had. Toen haar vader eerder doodging dan voorzien moest Elizabeth al jong koningin worden. En met zo’n baan kun je (op haar oom na) niet van loopbaan veranderen. Dat weet je van tevoren. Het is een roeping van God, aldus de serie. En Elizabeth neemt dat heel serieus. Je ziet dat het haar missie wordt (ze groeit er in) om een goede koningin te zijn en zich optimaal in te zetten voor haar land. Met een doorzettingsvermogen én reflectievermogen van hier tot heel ver in het Gemenebest.

Elke aflevering weer overwint ze zichzelf, groeit ze, verkent ze een onbekende kant van zichzelf. Zo kun je je baan ook invullen. Ik leer ervan. Ik geniet ervan, tot de laatste minuut. Die wat mij betreft dus nog even duurt.

Elizabeth is al heel lang koningin. Over werkgeluk gesproken ;) Ik denk dat ook zij denkt: mijn laatste... (in dit geval baan), ik stel het opgeven ervan zo lang mogelijk uit... lijken we toch een beetje op elkaar...Hartelijke groet,Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

PS Ken je de serie niet? Hier een link naar de trailer van The Crown. Pas op, het kan verslavend zijn ;)

Overal coachen, met alles wat voorhanden is

Ik kan overal coachen: binnen, buiten, in een vergaderkamer, noem maar op. En daarbij maak ik waar mogelijk graag gebruik van wat er is. Dat kan een tak zijn, een tafeltennistafel, een metafoor, je favoriete boek, koffiebekertjes, ik kan alles gebruiken om mijn coachee in beweging te krijgen. En dat lukt aardig!

Waar en hoe zou jij het liefst gecoacht willen worden over je loopbaan?
ik kan overal coachen

Hoe ontwerpen jou kan helpen in je baan

Soms kun je vastzitten in een beeld van hoe jouw loopbaan eruit zou moeten zien. Let je alleen maar op alles wat past in dat beeld. Heb je wel eens hele andere opties overwogen? Je kunt als een ware architect je eigen loopbaan ontwerpen. Weten hoe? Bekijk de video door op de afbeelding te klikken.
screenshot video

Agenda van trainingen 2019

21 juni en 11 oktober Training Design-your-new-job (Overveen) 9 - 17.30 uur
Kost jouw werk energie in plaats van dat het je energie oplevert? Je wilt eigenlijk ander werk, maar weet je niet wat. Je kent immers je passie niet. Bovendien heb je het veel te druk. Je weet stiekem ook wel dat het anders moet, maar het ontbreekt je aan energie en je maakt geen werk van je volgende loopbaanstap. Wil je daar een volle dag intensief mee aan de slag (inclusief een follow-up gesprek), dan is de eendaagse training Design-your-new-job perfect voor jou.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. DE training voor jou als je nu echt wilt afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt!


Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram 

Over Verhalenvinder BlogBrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet