Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

2019 is JOUW jaar
Allereerst wens ik je een mooi 2019! Ik hoop dat je een leuke jaarwisseling gehad hebt. Met Oud en Nieuw maak je (meestal) goede voornemens. Je stopt (nu eindelijk echt) met roken, gaat nu eindelijk gezonder eten, je gaat mindfuller leven, meer hardlopen, vul maar in. Onder invloed van champagne en oliebollen gebeuren wel raardere dingen dan dat ;)
Maar ja, dan is het 1 januari, of 4 of 31, en dan weet je al vaak niet meer wat je je hebt voorgenomen. Laat staan dat je het ook uitvoert. En hoe komt dat nu?
Laat ik het verklappen: je hebt het niet besloten. Je hebt het je voorgenomen. Zeg het eens hardop: ik heb me voorgenomen om.... en daarna: ik heb besloten om.... Klinkt heel anders toch? Het voelt ook anders. Je lijf is niet gek, die denkt: ha, een voornemen, daar maak je me niet bang mee! Maar bij een Besluit gebeurt er écht iets.

Want een besluit, daar moet je je aan houden. Want als jij al niet betrouwbaar bent voor jezelf, hoe kun je dat dan voor een ander zijn?! En hoe weet je wanneer het goed is? Door het meetbaar te maken. Meten is weten. Simpel hè?!

Voorbeeld: jij besluit dat je vanaf nu stopt met snoepen. Of dat je 2x per week een half uur gaat hardlopen. Of dat je af wilt van de stem in jou die constant commentaar heeft op wat jij doet. Of dat je een andere baan gaat zoeken dit jaar. Hoe fijn zou het zijn als het je zou lukken?!

2019 is JOUW jaar. Wat het ook is wat je wilt: neem een besluit en ga ervoor, je bent het waard!
Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

Ga weg, Mart Smeets!

Ik sprak van de week iemand en die noemde haar innerlijke criticus Mart Smeets. Je innerlijke criticus is de stem in jou die eeuwig commentaar heeft op alles wat jij zegt, doet en vindt. Hondsmoe kun je er van worden. Het knaagt aan je zelfvertrouwen en maakt je leven een stuk minder leuk. Bij de een is de innerlijke criticus een man, bij de andere een vrouw.

Bij haar was het dus Mart Smeets. Ze had geleerd om iedere keer als 'Mart' in haar hoofd opdook te zeggen: Mart, ga weg!!

Hoe ziet jouw 'Mart' er uit? Heb je last van hem of haar? Dan heb ik iets om je daarmee te helpen: mijn online minitraining ‘Maak korte metten met je innerlijke criticus’. Het is een vijf weken durende training met schrijf- en doe-oefeningen die de deelnemers wekelijks per mail ontvangen. In 5 weken leer ik je af te rekenen met je innerlijke criticus en groeit je zelfvertrouwen. Zodat ook jij kan zeggen: Mart (of hoe die van jou dan ook heet), ga weg!!

Wil je de video ervan zien, klik dan hier.


ad FB en Insta IC met plaatje

Agenda van activiteiten voor januari/februari 2019

14 januari workshop Van Dromen naar Doen (Dordrecht) 19 - 22 uur
ER IS NOG PLAATS VOOR JOU
Waar droom jij van? Ben je toe aan het verwezenlijken van je droom maar lukt het je niet om actie te ondernemen? Kom dan naar de workshop Van dromen naar doen. Hier maak je je droom werkelijkheid. Tijdens de workshop maak je je droom concreet en zet je de eerste stappen richting het realiseren ervan. Klinkt als een droom nietwaar?!
Van dromen naar doen is een workshop vol met oefeningen en inspiratie, zodat je ontdekt wat je echte droom is. Je gaat van durven dromen naar durven doen.


25 januari Training Design-your-new-job (Overveen) 9 - 17.30 uur
Kost jouw werk energie in plaats van dat het je energie oplevert? Je wilt eigenlijk ander werk, maar weet je niet wat. Je kent immers je passie niet. Bovendien heb je het veel te druk. Je weet stiekem ook wel dat het anders moet, maar het ontbreekt je aan energie en je maakt geen werk van je volgende loopbaanstap. Dan is Design-your-new-job de perfecte training voor jou.

14 februari Workshop Wie ben ik (allemaal)? (Dordrecht) 19 - 22 uur
Heb je (wel eens) het gevoel dat je uit meerdere personen bestaat? Dat je zowel een pusher bent als een pleaser als iemand die streng is voor zichzelf? Een krijsende heks en een spelend kind?
Alsof je in een bus zit met allemaal verschillende mensen, waarvan sommigen wel heel vaak de chauffeur zijn. Wat zou het fijn zijn als je op de juiste momenten de juiste ‘ik’ achter het stuur kon zetten!
Kom het leren bij de workshop Wie ben ik (allemaal)?© Daar krijg je inzicht in je eigen gedrag en leer je wat wel en wat niet effectief is.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. Wil je afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt, dan is dit een toffe training voor jou!


Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou

20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door het organiseren van workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor particulieren, instellingen en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram

Over Verhalenvinder Blogbrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet