Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

Blogje in mijn hoofd
Mensen die zin hebben om de dag te beginnen worden wel wakker met een wijsje in hun hoofd. Ik word altijd wakker met een blogje in mijn hoofd. Mooie woorden en zinnen die zich aan me opdringen. Die willen dat ik wakker word en hen vang en opschrijf voordat ik ze weer vergeten ben. Vanochtend was ook weer zo’n ochtend. Het ene na het andere fantastische begin van een blog schoot door mijn hoofd. Dat weet ik zo nog wel, dacht ik lui. Mooi niet! Ze slopen weg als dieven in de nacht.
Nu zit ik dus achter mijn pc. Niks. Weg volzinnen. Ik weet zeker dat als ik weer in bed kruip de woorden met me mee kruipen, terug mijn hoofd in. Ik heb zelfs wel eens met een opnameapparaat naast me in bed gelegen, zodat ik alles wat in me opkwam kon inspreken. Maar zelfs dan waren de woorden me wel eens te vlug af.
Nu kan ik twee dingen doen: achter mijn pc blijven zitten en wachten tot de woorden alsnog komen, of iets anders ga doen. En daar is geen eenduidige keuze in te maken. Soms helpt het me namelijk door ‘productie te draaien’. Dan blijf ik achter mijn toetsenbord zitten en komt er alsnog wat leesbaars uit, doordat ik in beweging blijf. Soms wil ik het dan zo graag dat ik blokkeer. Dan blijf ik tegen beter weten in wachten tot het goed komt.

Met werk is het net zo. Als je zit te tobben met een baan en je afvraagt of dit het wel is voor je, is het de ene keer goed om klussen aan te pakken en ervoor te zorgen dat er weer energie gaat stromen. En de andere keer moet je juist afstand nemen. Wat mij hielp in schrijverssituaties was dat ik weet wat ik kan, en meestal kan aanvoelen welke optie voor mij op dat moment het beste is. En ik weet dat het altijd wel goed komt. De woorden die ik op een bepaald moment niet kan vasthouden, komen op een ander moment alsnog in mijn hoofd. Zelfvertrouwen. Zelfkennis. En zelfspot, dat helpt ook.

Dat gun ik jou ook. Dat de paniek niet toeslaat als je werk je de baas lijkt te zijn, als je niet weet wat een volgende stap zou kunnen zijn. Ik gun het jou dat je je bewust bent van wat je kunt en dat je het vertrouwen hebt dat er wel iets op je pad komt. En soms is dat niet een kwestie van alleen maar loslaten maar van eerst een moment bewust stilstaan bij wie je bent, wat je kunt en waar jij blij van word. Zodat je daarna los kunt laten.

Gun jij jezelf dat moment? Ik bied het je aan gedurende een avond op 20 maart in Barendrecht (Eerste Hulp bij een (andere) baan), of gedurende een hele dag op 29 maart in Overveen (Design your new job). Jij wordt daarna weer wakker met een wijsje in je hoofd, klaar om de werkdag te beginnen. Zoals ik dus wakker word met dat blogje in mijn hoofd. Dat heel anders uitpakte dan ik dacht toen ik opstond, maar wel precies de kern raakt van wat ik wilde schrijven.Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

PS Ik heb ook weleens op hele ongelukkige plekken blogjes in mijn hoofd. Wil je weten waar? Lees dan een eerdere blog van mij daarover.

Dordtse kanjer

De Kanjerbeker is weer doorgegeven aan alweer de 11e kanjer: Lenny de Jonge uit Dordrecht. Lenny, moeder van vijf kinderen, is ernstig ziek geweest. Nadat ze daarvan was genezen heeft ze een theatervoorstelling gemaakt om mensen het inzicht te geven dat zij gekregen heeft door haar ziekte.

Ik vind het zo gaaf om te zien dat de Kanjeractie die ik in september 2017 opstartte nog steeds in de lucht is. Ik heb de actie destijds opgezet om alle vrouwen van Nederland te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen. Veel vrouwen zijn (te) bescheiden over wat ze doen en welk verschil ze daarmee maken in hun omgeving. Ze vinden zichzelf geen kanjer. Al die vrouwen zijn potentiële kandidaten voor de Kanjerbeker. Met waardering van hun omgeving gaan ze hopelijk positiever over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten.
Mijn doel is om alle vrouwen in Nederland te bereiken met deze actie!
Meer informatie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie
Lenny

Agenda van activiteiten voor maart 2019

20 maart Workshop Eerste hulp bij een (andere) baan (Barendrecht) 19 - 22 uur
Je zoekt een (andere) baan. Je weet niet precies wat je wilt, maar je weet wel dat het anders moet. Nu kom je niet goed uit de verf. Hoe pak je dat aan? Kom dan naar deze workshop! Hier krijg je in drie uur tijd inzicht in wat je kunt en wilt, zodat jij weet wat voor banen echt bij je passen en hoe je die gaat vinden.

29 maart Training Design-your-new-job (Overveen) 9 - 17.30 uur
Kost jouw werk energie in plaats van dat het je energie oplevert? Je wilt eigenlijk ander werk, maar weet je niet wat. Je kent immers je passie niet. Bovendien heb je het veel te druk. Je weet stiekem ook wel dat het anders moet, maar het ontbreekt je aan energie en je maakt geen werk van je volgende loopbaanstap. Wil je daar een volle dag intensief mee aan de slag, dan is de eendaagse Design-your-new-job de perfecte training voor jou.

24/7: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. Wil je afrekenen met de kritische stem in jezelf die alles wat jij doet veroordeelt, dan is dit een toffe training voor jou!


Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram

Over Verhalenvinder Blogbrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet