Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

Blog lente feb 19
Als je naar buiten kijkt en je ziet dat grijzige druilerige weer zou je het niet zeggen, maar voor mij begint in februari de lente. En hee, waarom dan niet vandaag op 1 februari?! Ik ben het kwakkelweer zat, ik snak naar zonlicht, leuke zomerkleding, een borrel op een terras, fluitende vogels, dat soort dingen.
Je hoeft niet in een coachtraject te zitten om te weten dat je niet op alles invloed hebt – behalve op wat je denkt.
Dus ik denk: ik heb zin in licht en zomer, wat kan ik doen (en denken!) om dat gevoel de ruimte te geven? Dat gevoel van lente, dat is voor mij een gevoel van verwachting, van ‘wat gaat de komende tijd mij brengen’, van terugkijken in dankbaarheid, van loslaten wat ik niet meer nodig heb en van meer mezelf (durven) zijn. Het gevoel dat je een lammetje bent dat voor het eerst de wei in gaat. Heb je al een beeld?

Ik gebruik deze pre-lente fase, zoals ik hem maar even noem, om de boel zakelijk eens lekker op te frissen en op te ruimen. Er uit wat niet meer goed voelt, en er in wat wel past. Marie Kondo, de Netflix opruimgoeroe, is er niks bij! Dat opfrissen doe ik onder andere door volgende week nieuwe foto’s te laten maken voor mijn social media uitingen en mijn website, door over twee weken een heuse bedrijfsvideo op te nemen en door weer eens goed te kijken naar waar ik heen wil met mijn bedrijf Verhalenvinder.

Nu kom ik als coach en communicatieadviseur in mijn eentje een heel eind met foto’s of een video maken, of met nadenken over mijn bedrijf. Toch heb ik er bewust voor gekozen voor alle drie de zaken professionals om me heen te verzamelen. Waarom heb ik dat gedaan? Deze mensen zorgen ervoor dat wat ik deze lente wil bereiken nóg beter wordt – en ook in minder tijd. Want zoals bij mij de lente vandaag begint op 1 februari, zo begint de zomer bij mij ook altijd vroeg. Iets met ongeduld?!

Ben jij ook bezig met opruimen in je hoofd, en wil je met een professional dat proces versnellen? Zodat je eerder en beter weet waar je naartoe wilt met je werk, je leven, je persoonlijke groei? Mail me dan voor een afspraak voor een gratis ‘opruimgesprek’. Zodat voor jou ook de lente kan beginnen ;)Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

Hoe sterk is jouw innerlijke criticus? Test het hier!

Een van de manieren om je hoofd op te ruimen is om je interne zeurstem zachter te zetten. Zie het als de volumeknop op de radio: hij kan harder en zachter. Dat heb je zelf in de hand door aan de knop te draaien. Zo werkt het bij je innerlijke criticus ook. Harder, zachter, jij bent de baas. En als je dat niet bent kun je het worden. Hoe? Door mijn online minitraining Maak korte metten met je innerlijke criticus aan te schaffen. Voor de prijs hoef je het niet te laten: 24,95.

Wil jij weten hoe sterk jouw innerlijke criticus is?! Test het hier.

Luister- en leestip

Als je jezelf weer eens voorbij loopt, vooral bezig bent anderen te helpen en geen tijd neemt voor JOU, dan is dit een goeie luistertip voor jou: https://www.youtube.com/watch?v=I-4bq4tuTfA

En een leestip: the why café van John Streckely. Waarom dat boek? Lees het en je snapt het!

the why cafe klein

Tipje van de sluier

Een eerste begin van de opruiming is er: ik ga me richten op werksituaties. En wat nu zo grappig is: wat daar speelt, vertaalt zich altijd ook in je privé leven. Ben je op je werk niet iemand die aangeeft wanneer het genoeg is (‘het’ kan zijn: hoeveelheid werk, energievretende vergaderingen, pesten, van alles), dan doe je dat thuis ook niet. En talenten die je inzet voor je gezin, je familie, je buurt, ben je niet ineens kwijt als je over de drempel van je werkgever stapt. De commentaarstem in jezelf die steeds maar doorpraat over wat er nu weer niet deugt aan jou ziet dat verschil ook niet.
Concreet betekent het dat mijn coaching, workshops en trainingen werkgericht gaan worden. Denk aan onderwerpen als stappen zetten in je loopbaan, stoppen met uitstellen, werkgeluk en vitaliteit. Dat kan via open inschrijving, of via een bedrijf of organisatie dat graag wil investeren in de ontwikkeling van de medewerkers. Benieuwd naar mijn aanbod? Mail me dan, en dan neem ik graag de mogelijkheden voor jouw organisatie met je door.

Activiteiten februari/maart 2019

29 maart Training Design-your-new-job (Overveen) 9 - 17.30 uur
Kost jouw werk energie in plaats van dat het je energie oplevert? Je wilt eigenlijk ander werk, maar weet je niet wat. Je kent immers je passie niet. Bovendien heb je het veel te druk. Je weet stiekem ook wel dat het anders moet, maar het ontbreekt je aan energie en je maakt geen werk van je volgende loopbaanstap. Gaat dit over jou? Dan zijn de training Design-your-new-job en jij een perfecte match.

Altijd beschikbaar: Maak korte metten met je Innerlijke Criticus
Deze online minitraining kun je altijd doen, wanneer en waar jij wilt. Het is een vijf weken durende training met schrijf- en doe-oefeningen die de deelnemers wekelijks per mail ontvangen. In 5 weken leer ik je af te rekenen met je innerlijke criticus en groeit je zelfvertrouwen. Wil jij dat ook, dan is dit een toffe training voor jou!


Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou

20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik help jou groeien door mijn coaching, workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling voor particulieren, organisaties en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil in mijn werk en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram

Over Verhalenvinder Blogbrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet