Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

te laat results excuses
Dat had je toch van tevoren wel kunnen bedenken?!
Een tijdje terug heb ik in mijn omgeving rondgevraagd wat nu excuses waren om iets uit te stellen. Daar kwamen hele mooie reacties op. Hele herkenbare. Zoals deze:
“Voor ik tot actie kom, moet ik altijd éérst iets anders. Ik denk eerst heel lang na, waarbij ik in gedachten datgene doe. Dan zie ik in gedachten alle valkuilen en obstakels die ik tegen zou kunnen komen.
Die wil ik allemaal oplossen vóór ik ergens aan begin. Wat natuurlijk nooit lukt. Maar ik ben bang voor het commentaar: 'Dat had je toch van tevoren wel kunnen bedenken?'

Voorbeelden van voorwaarden om iets te doen (of juist niet):
  • Ik wil wel gaan sporten, maar dan moet ik eerst 5 kilo afvallen.
  • Ik wil wel een website maken, maar dan moet ik eerst weten welk beeld ik kan gebruiken
  • Ik wil wel bellen naar die potentiële werkgever, maar dan moet ik me eerst ‘tsjakka’ voelen
  • Ik wil wel een boek schrijven, maar dan moet ik eerst meer research doen naar subculturen
  • Ik wil die ene kamer wel opruimen in huis, maar dan moet ik eerst die andere kamer doen (en het is nu te mooi weer ;-)”
Zat er iets bij wat jou bekend voorkwam? Of ben jij een ander type uitsteller? Er zijn wel vijf types te bedenken, met elk hun eigen excuses, en ook elk hun eigen aanpak om daarmee op te houden. Ik heb me er in verdiept, omdat ook ik (net als bijna iedereen) een uitsteller ben en wel wat tips en trucs kon gebruiken om mezelf de bekende schop onder de komt te geven. Als je weet welke excuses favoriet zijn en waar je eigenlijk angst voor hebt, dan prik je er veel makkelijker doorheen bij jezelf. Vorig jaar hebben Annette en ik een korte intro workshop Stoppen met uitstellen gedaan, en nu hebben we een complete workshop Stoppen met Uitstellen (zie agenda onderaan de BlogBrief) ontwikkeld, inclusief actieplan.

Welke excuses gebruik jij? Zeg jij ook wel eens tegen jezelf: dat had je toch wel van tevoren kunnen bedenken? En wat doe je er aan? Reageer gerust op deze nieuwsbrief, ik ben heel benieuwd of en zo ja hoe jij dingen uitstelt.
Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

Kanjerbeker weer in Barendrecht

De Kanjerbeker is terug in Barendrecht! De vorige kanjer in Kampen had aangegeven dat ik de beker zelf aan een volgende geschikte kandidaat mocht doorgeven. Ik heb daarop Pia van Dalen van Stichting Present gebeld en haar gevraagd bij wie volgens haar in Barendrecht de Kanjerbeker de komende maand het beste kon zijn. Zij kwam met een superkanjer op de proppen en begin volgende week ga ik die persoon de Kanjerbeker overhandigen. Ik kan er nu verder niks over verklappen, anders dan: houd mijn Facebookpagina begin volgende week in de gaten!

Nog even kort over de Kanjeractie. Ik ben die actie in augustus 2017 gestart om alle vrouwen van Nederland te stimuleren trots te zijn op zichzelf en op wat ze doen. Dat gebeurt door het doorgeven van de Kanjerbeker (wisselbeker) van kanjer naar kanjer. Veel vrouwen zijn (te) bescheiden over wat ze doen en welk verschil ze daarmee maken in hun omgeving. Die vrouwen vinden het heel normaal dat ze veel taken combineren. Dat ze een baan hebben, een gezin runnen, een sociaal leven bijhouden, een vrijwilligerstaak hebben. Ze vinden zichzelf geen kanjer. Al die vrouwen zijn potentiële kandidaten voor de Kanjerbeker. Met waardering van hun omgeving (duidelijk zichtbaar door die grote beker) gaan ze hopelijk positiever en minder bescheiden over zichzelf denken, worden ze sterker, benutten ze al hun kwaliteiten en talenten.
Meer informatie over de Kanjeractie: www.verhalenvinder.com/kanjeractie
pc breed

Agenda van activiteiten voor het najaar van 2018

30 oktober Workshop Vind je eigen verhaal (er is nog 1 plekje beschikbaar)
Je weet niet goed wat je talenten zijn en wat het patroon is in je leven dat je steeds weer herhaalt – met wisselend succes. Je wilt uit dat patroon – maar HOE?
Dan is deze workshop Vind je eigen verhaal© iets voor jou! In deze workshop ervaar je hoe je eigen verhaal je vertelt wat je talenten zijn, wat je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt in je leven. En hoe je dat eigen verhaal kunt gebruiken om je toekomst naar je hand te zetten. Zo krijg je de regie terug over jouw leven! Locatie: Dordrecht. Tijd: 19 - 22 uur. Kosten: 45 euro.

Overige workshops en data
De workshops vinden plaats in Dordrecht.

Meer info over mijn aanbod staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
Aanmelden kan via babs@verhalenvinder.com

20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik organiseer workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor particulieren, instellingen en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram

Over Verhalenvinder Blogbrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet