Wat is jouw verhaal

Hallo [subscriber:firstname | default:verhalenvinder],

elfenbankje
Jij kan dit niet!
Heb je wel eens last van een stemmetje in je die dit zegt? Of die zegt: pas op! Of: het is toch goed zo? Ja? Troost je, iedereen heeft dat wel eens of zelfs regelmatig. Die stem probeert jou te beschermen tegen voor gek staan, armoede, je baan verliezen, noem maar op.
Zo’n stem (interne criticus of innerlijk kreng) kan nuttig zijn op bepaalde momenten, maar kan je ook heel erg in de weg zitten.

Laat ik je even kort meenemen in een stem-momentje van mij van vanmorgen. Ik speel al langer met het idee een cabaretvoorstelling te maken over de interne criticus/het kreng. Om hem (of haar) uit te vergroten op toneel en voor te leven hoe ze mij beïnvloeden - en hoe ik ermee deal (en soms niet). Gisteravond en vannacht had ik allerlei wilde ideeën over hoe die voorstelling er uit moet komen te zien, maar toen de zon opkwam dacht ik: wie zit daar nou op te wachten? Kan ik dat wel? Waar moet ik dat dan gaan doen? Kortom: mijn innerlijke kreng was in haar element ;)

Een van de dingen die je dan kunt doen (na herkenning) is haar (in mijn geval is het een zij) vriendelijk bedanken en doorgaan met wat je van plan was. Mijn kreng roept heel hard NEE, SCHRIJF NIET IN JE NIEUWSBRIEF DAT JE DIT WILT GAAN DOEN!!! Ze probeert me te beschermen tegen een lege zaal (wat toch wel een deuk in mijn ego zou zijn), tegen kritiek (wie denk jij wel dat je dat kunt doen?). Als ik naar haar luister komt die voorstelling er in elk geval niét. Lekker veilig, maar ik zal dan nooit weten of ik het wel kan. Of er behoefte aan is. Ik zal nooit weten hoe het is om op die manier mensen te helpen met hun eigen demonen/krengen/critici. Sterker nog: mijn business coach noemt het zelfs asociaal als je dit soort zaken voor jezelf houdt. Daar vindt mijn kreng ook weer van alles van trouwens...

Herken je dit van die stem? Heb jij er ook zo één? Reageer dan gerust op deze BlogBrief, graag zelfs!
Ik wens je een zonnig weekend!Babs Mouton, jouw coach en verhalenvinder

PS de foto van de elfenbankjes is gemaakt in het bos afgelopen week. Mijn kreng houdt (unlike me) niet van bos, dus ik had daar een heerlijk moment met positieve gedachten ;)

Wat is de grootste uitdaging in jouw leven?

Ja, als je dan toch al bezig bent na te denken over je eigen kreng heb ik nog een vraag voor je. Wat is de grootste uitdaging in jouw leven? Omgaan met stress? Je relatie? Je kreng temmen? Hier een link naar de poll die ik heb opgezet: poll uitdaging. Ik zou het heel fijn vinden als je die in zou willen vullen. Dank!

#gelukvandedag

Op Instagram post ik foto's met #gelukvandedag. Beelden die bij mij en hopelijk ook bij jou bijdragen aan mijn geluksgevoel. Korte inspiraties. Wil je me volgen? Dat kan op: instagram.com/babsmouton/
Hieronder een voorbeeld van een gelukje (gemaakt bij het Gardameer afgelopen zomer). En gebruik jij Instagram ook voor dit soort mooie beelden, dan volg ik jou ook graag! Laat me even weten wat je accountnaam is #samengelukverspreiden
20180811_202121

Agenda van activiteiten voor het najaar van 2018

30 oktober Workshop Vind je eigen verhaal (voor jou is er nog een plekje!)
Je weet niet goed wat je talenten zijn en wat het patroon is in je leven dat je steeds weer herhaalt – met wisselend succes. Je wilt uit dat patroon – maar HOE?
Dan is deze workshop Vind je eigen verhaal© iets voor jou! In deze workshop ervaar je hoe je eigen verhaal je vertelt wat je talenten zijn, wat je belangrijk vindt en waar je energie van krijgt in je leven. En hoe je dat eigen verhaal kunt gebruiken om je toekomst naar je hand te zetten. Zo krijg je de regie terug over jouw leven! Locatie: Dordrecht. Tijd: 19 - 22 uur. Kosten: 45 euro.

Overige workshops en data
  • 21 november Workshop Stoppen met Uitstellen
  • 9 december Geluk meten bij Ladies Bingo in het Kruispunt in Barendrecht
  • 14 januari Workshop Van Dromen naar Doen
  • 14 februari Workshop Wie ben ik (allemaal)?
De workshops vinden plaats in Dordrecht.

Meer info over de workshops staat op www.verhalenvinder.com/voorjou
Aanmelden kan via babs@verhalenvinder.com

20170227_183841
beker breed

Over Verhalenvinder

Ik ben Babs Mouton, coach en verhalenvinder. Ik organiseer workshops en trainingen op het gebied van persoonlijke groei, loopbaanontwikkeling en teambuilding voor particulieren, instellingen en bedrijven.

De mensen die ik coach hebben vragen als: hoe bewaak ik mijn grenzen, hoe ontdek ik wat ik écht wil met mijn leven en hoe stop ik met gedrag dat me belemmert. Ik ben tevens schrijfster van het gratis e-book Worden wie je bent en bedenker van de Kanjeractie.

Kijk op www.verhalenvinder.com voor meer informatie over mij en mijn werkwijze. Mail me voor een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek via babs@verhalenvinder.com

Volg Verhalenvinder ook op social media:

facebook twitter linkedin instagram

Over Verhalenvinder Blogbrief

De Verhalenvinder BlogBrief verschijnt elke paar weken. Je ontvangt deze BlogBrief omdat je je hiervoor hebt opgegeven en/of je mijn gratis e-book, BlogBoek of tips hebt gedownload. Met de link onderaan deze mail kun je zelf je gegevens wijzigen of je uitschrijven.
Wil je voorkomen dat de Verhalenvinder BlogBrieven in je spam- of reclamefolder terechtkomen? Voeg dan dit e-mailadres (babs@verhalenvinder.com) toe aan je lijst met veilige adressen:

Voeg toe aan adresboek
MailPoet